En Sıcak Konular

Yalçın Küçük'ü nasıl bilirsiniz?

7 Nisan 2008 15:27 tsi
Yalçın Küçük'ü nasıl bilirsiniz? Yalçın Küçük'ü nasıl bilirsiniz? Nasıl bilirsiniz bilmiyoruz ama bu yazıyı okuyunca çok şaşıracağınız kesin. İşte Yalçın Küçük'ün Atatürk ve Türklerle ilgili fikirleri

Önder Aytaç & Emre Uslu / Taraf

Ulusalcılık ve Yalçın Küçük

Doğu Perinçek'in Öcalan'a gül verirken çekilen fotoğrafı çok tartışıldı. Bu günlerde televizyon televizyon dolaşıp kafasında Atatürk'ün kalpağıyla ulusalcılık ve Kemalizm fetvaları veren Yalçın Küçük'ü de tartışmaya açma zamanı geldi ve hatta neredeyse geçiyor. Hayır, söylediklerini ciddiye aldığımızdan değil; onu ciddiye alan Kemalist safoşları uyarmak istiyoruz. Buyurun, Yalçın hocanızın 1993 yılında Abdullah Öcalan ile yaptığı söyleşinin sonucunda “Diriliş Öyküsü” adıyla yayımlanan kitabında Öcalan'a sorduğu sorulardan bir demet. Hoca'nı Kemalizm ve Türklük hakkındaki görüşlerine bayılacaksınız

“Sizi çok sağlıklı, çok da güzelleşmiş gördüm. Bütün bu gürültülere, savaşa rağmen herhalde içiniz rahat olmalı. Gerçekten sizi çok iyi gördüm” (s.10)

“Sevgili Başkanım, … Mücadele sürüyor, savaş devam ediyor. Ama, geçen yaz hem Halkın Emek Birliği için hemde Bochum'daki Uluslar arası Festival için gittiğimde şunları söyledim: “Harran'ın altında kanallar açılıyor, üstü yeşerecek. Bu güzel ama PKK ve özellikle lideri APO Kürt insanını başında gül bahçesi açtırıyor” dedim.” (s.10)

“A.Ö. Evet, o cümleniz hayli anlamlı geldi. Ayrıca şöyle de yazmıştınız: “Apo kardeşim Kürdistan insanının beynine bir buldozer gibi giriyor ve orada gül bahçesi kuruyor, bin gül açıyor.” (s.10) “Ben de yazdığım kitapta “Kürt başkaldırısı Bedirhan isminde bir prensle başladı, orada yoksul bir Kürt çocuğunun liderliğine geldi, şimdi halk emekçi bir Kürdün liderliğinde büyüyor” diyorum” (s.28)

“Efendim, PKK'nın Kürtlüğe bakışı, diğer ulusal hareketlerden ve bir de diğer Kürt hareketlerinden farklıdır. … Yani sizin yönetiminizdeki PKK'nın Kürtlüğe bakışı, diğer bütün ulusal hareketlerden farklıdır. Kemal Paşa'da Türklüğü abartma var. Veya abartma denmese bile, en azından olduğu haliyle kabul etme, dönüştürmeme var. Benim PKK'de gördüğüm, devlet mahkemelerinde, panellerde de söylediğim nokta, “PKK ve lideri Abdullah Öcalan Kürtlüğü değiştirerek yükseltmek istiyor. Bu yüzden de çok eleştiriyor” ifadesidir. Bu sizin önemli bir ayrılık noktanızdır. Ve her zaman bunun övgüyle kaydedilmesi lazımdır.” (s104)

“Peki sevgili Başkanım, … bana göre de 1920'de Kemal Paşa, o lider kadrosu içinde en geride olan insandı, ama çeşitli nedenlerle başkanlığı aldı. Ve sonunda 1925-26'lardan sonra ve 1930'lı yularda Kemalizm denilen yüzeysel, bir zaman için işleyen bir sistemi ortaya koydu ve bir müddet için Kürtlüğün üstünü örttü. … Şimdi buraya geldiğimizde bu Kemalizm'in bana göre arabesk bir yanı vardı. Arabeskten kastım şu: Arap dünyasında her şey yüzeyseldir, bütün figürler derinliği olmayan figürlerdir. Kemalizm'i de felsefi anlamda belki arabesk bir ideoloji olarak düşünebiliriz. …Ben PKK'ye ve sizin hareketinize baktığımda bunun birçok özelliğini görüyorum. Sizin deyiminizle dağılan bitmek üzere olan Kürd'ün yükselmesi anlamda insanlık bayrağını eline alışını görüyorum. Diğer bir yanı, bölgede insanına yönelik bir başlangıç olarak görüyorum.” (s.106)

“Cumhuriyet 1920'lerde kuruldu, hangi tehditlerle karşılaştı? 1945'de Sovyet tehdidiyle karşılaştığı iddia edilir. … Bu ABD'nin kucağına gitmek için Kemalizm'in uydurduğu abarttığı bir tehdittir. Yine 1960'lardaki 27 Mayıs çıkışını Kemalizm'in kendi içindeki yenilenmesi olarak düşünebilriz. … Şimdi bütün bunların ötesinde benim görebildiğim PKK'nın bu devleti sarsan bir yanı var. Çünkü bu, sadece şu anda egemenliği altında olan Kürdistan'da sarsmıyor. Genelkurmay Başkanı, diğerleri, bu sarsıntının İzmir'de Konya'da, Bursa'da İstanbul'da hissedilmesinden korka oldular.” (s.108)

“Çünkü yaşadığımız şu anda, Türk kimliği gittikçe kaybediliyor. … Kürtlüğün yükseldiği kimliğini bulduğu noktasıdır. Türklük ise kimliğini hızla kaybediyor. Türk olarak hiçbir şey kalmıyor. Hep taklitçi! Kemal Paşa Fransızları taklit etti. Şimdiki yönetimde de her şey Amerikan taklidi oluyor. İnsanlar kadınları, sevinmeleri, ağlamaları, her şey taklitçi, Türk kimliği gidiyor. Ve müthiş bir fahişelik yer ediniyor. Türkiye'de en fazla vergiyi bir kerhaneci kadın ödüyor. Vehbi Koç'ların Sabancı'ların, en büyük zenginlerin hiçbir değeri kalmadı. Bakın büyük bir kontrast. Yani ben Türklüğümden artık utanç duyuyorum. “Kardeşlik” diyorsunuz. Kürtler o kadar yükselecek, Türkler yerin dibine girecek! Ne kardeşliği olabilir bu?” (s.110)

Elbette Yalçın hoca da değişmiştir. Buna inanıyoruz da, bunlar değişme tekelini de ellerinde bulunduruyorlar. Onlara göre herkes değişebilir ama AKP'liler asla. Onların gizli ajandası var.



Bu haber 1,504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,455 µs