En Sıcak Konular

2. Baran Vakası

7 Nisan 2008 14:45 tsi
1.5 yıl önce yaşamını yitiren Volkan’ın ölümü hálá sır... Polis, Volkan’ın ateş ettiğini iddia edip ruhsatsız silahı delil göstermişti ama kriminal incelemede elinden barut izi çıkmadı.

KARS Kafkas Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi 22 yaşındaki Volkan Polat, İstanbul Avcılar’da arkadaş grubuyla birlikte balıkçılarla kavga etti. Sonra arabasını aldı. Aracıyla giderken polis olduğunu bilmediği bir sivil araç tarafından durdurulmaya çalışıldı. Kavga ettiği adamların kendisini takip ettiğini düşünen Polat, kaçmaya başladı. Polis takip sırasında havaya ve aracın lastiklerine ateş etti.

MÜDAHALE ETMEDİ

VOLKAN, bir süre sonra kırmızı ışıkta duran araçlara çarparak durdu. Sivil araçtan inen polis memurunun araca yaklaşarak iki el ateş ettiği iddia edildi. Volkan’ı vuran polisler göğsünden ağır yaralı olan Volkan Polat’ı hastaneye götürdü. Ancak hastane müdahale etmedi Polat, hayatını kaybetti.

‘İÇERDEN ATEŞ ETTİ’

OLAYDAN sonra Volkan’ın arabasının içersinde ruhsatsız silah ve iki boş kovan bulundu. Volkan’ı vuran polis ifadesinde ‘Araca yaklaştım. İçerden iki el ateş etti, kendimi kaldırıma attım. Daha sonra ayağa kalkarak iki el ateş ettim’ diyerek olayın meşru müdafaa olduğunu söyledi. Üniversite öğrencisi çocuklarını kaybeden Polat Ailesi ise, polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘SİLAHI POLİS KOYDU’

POLAT Ailesi’nin avukatı hazırladığı suç duyurusunda, Volkan’a ait olduğu iddia edilen ruhsatsız silahın, olayı ‘meşru müdafaa’ zeminine oturtmak için polis tarafından arabaya konduğunu iddia etti. Öte yandan, kriminal raporda Volkan’ın el svabında ateş atığı çıkmadığı belirtildi.

‘İNCELEME OLMADI’

POLAT Ailesi, tüm bu gelişmeler karşısında, ‘Bu durum Volkan’ın silahlı olmadığının, dolayısıyla ateş etmediğinin ve polislerin de yalan söylediğinin kanıtıdır’ yorumunu yapıyor. Avukatın suç duyurusunda yazdığı ‘Olaydan sonra silahın üzerinde Volkan’ın silah izi incelemesi yapılmadı. Volkan’ın elbiselerinin nerede olduğu konusunda dahi bilgi edinmemiz mümkün olmamıştır. Elbiselerin kaybedilmiş olmasından endişe etmekteyiz’ ifadesi dikkat çekiyor.


İkinci Baran vakası


25 Kasım 2007 tarihinde, İzmir’de devriye gezen Bornova Resmi Asayiş Ekipleri, Bayraklı, Smryna Meydanı’nda içerisinde 3 kişi bulunan 35 AL 9702 plakalı Grand Cherokee marka cipe ‘dur’ ihtarında bulundu. Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan cip sürücüsü Baran Tursun kaçmaya başladı. Direksiyon hakimiyetini kaybedip orta refüje çarptı. Ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşti. Ancak daha sonra polislerin, kovalamaca esnasında 3 el ateş ettiği ve bu kurşunlardan birinin Tursun’un ensesine isabet ettiği ortaya çıktı.

Star
 
 



Bu haber 824 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,067 µs