En Sıcak Konular

İşte Ergenekon'un ajan profili

7 Nisan 2008 14:15 tsi
"Ergenekon Analiz Yeni Yapılanma Yönetim ve Geliştirme Projesi"nde yazılan ilginç ajan profili..

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınanların en çok muhatap oldukları sorular “Ergenekon Analiz Yeni Yapılanma Yönetim ve Geliştirme Projesi”nde yazılanlarla ilgiliydi. Ergenekon Anayasası olarak da anılan Rapor’daki ilginç yapılanma stratejisi dikkat çekiyor.

Ergenekon’un Eleman ve Organizasyon profilinde etnik ve ideolojik yapılara önem verilmesi üzerinde duruluyor. Elemanların illegal çevrelerden seçilecek, etnik ve siyasal ideoloji açısından örgüt ideolojisi ve amaçlarına en yakın uygunluk gösterecek kişiler olması gerektiği vurgulanıyor. Raporda 20. yüzyıl istihbarat örgütlerinin en önemli hatasının eleman satın alınması olduğu vurgulanarak bu yanlışlığa düşülmemesi gerektiği üzerinde duruluyor.

Örgütün “Köprü Personel” olarak adlandırdığı birimi ise genç yetenekli ve donanımlı gençlerden oluşuyor. Bu tür kişiler arasından seçilecek 3 kişinin Ergenekon içinde üniteler arası ve örgüt dışında örgütü temsilen hareket edebilmesi ve teması sağlaması vurgulanıyor. Köprü personelin örgüt içinde görev almaması ve örgüt dışında legal bir işte istihdam edilmeleri gerektiği üzerinde duruluyor. Böylece güvenliğin sağlanmış olacağı ve zaman içinde bu personelin arasından Ergenekon bünyesinde gerekli olacak çok başarılı yöneticilerin yetişeceği ifade ediliyor.

Analize göre Ergenekon’un en çok faydalandığı kişiler ise ajanlar olacak. Rapor’daki ajan profili ilginç. Doktorlar, avukatlar, psikologlar gibi mesleklerden ajanlar seçilmesi gerektiği vurgulanıyor. Gerekçe olarak ise bu mesleklerden olan kişilerin toplumun her kesiminden insanla rahatlıkla temasta olabilecekleri gösteriliyor.

Ve özellikle doktor ve psikologlara ağırlık verilmesinin önemli bir gerekçesi şöyle ifade ediliyor: “Başarılı istihbarat örgütleri elemanlarının anestezi altında bilgilerini açığa vurabilecekleri olasılığından ötürü, doktor ve psikologlar tarafından tedavi edilmelerine izin vermezler. Gerekli hallerde kendi bünyeleri içindeki doktor ve psikologlardan yararlanırlar.”

Ergenekon terör örgütü kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanan kişilerin profiline bakıldığında avukatlar, doktorlar, gazeteciler ve öğretim üyelerinin bulunması dikkat çekiyor.

samanyolu haber



Bu haber 774 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,075 µs