ŞOK: Genelkurmay Koç'u bile andıçlamış | " /> ŞOK: Genelkurmay Koç'u bile andıçlamış | "/>

En Sıcak Konular

ŞOK: Genelkurmay Koç'u bile andıçlamış

7 Nisan 2008 13:27 tsi
ŞOK: Genelkurmay Koç'u bile andıçlamış Genelkurmay Başkanlığı'nın yeni bir andıç skandalı ortaya çıktı. Çok sayıda ünlü kişinin andıçlandığı ve ülkeyi bölme, ihanet gibi terimlerle suçlandıkları anlaşıldı. Oldukça öfkeli bir dille yazılan andıçlarda Rahmi Koç'tan Oktay Ekşi'ye kadar yok yok

Askeri literatürde; verilen özel emir üzerine ilgili karargah subaylarının bir konuyu detaylı inceleyip Genelkurmay Başkanlığı komuta katına sunduğu döküman olan Andıç ile ilk olarak 28 Şubat sürecinde tanışmıştık. Daha önce ağırlıklı olarak gazetecilerin yer aldığı andıçlardan sonuncusu işadamı ve STK'lar hakkında.

Genelkurmay Başkanlığı’nca hazırlanan ve altı bölümden oluşan 73 sayfalık Andıç’tan bazı bölümler şöyle:

Rahmi Koç: Yunanlı bir Bilderbergci olan Costas Carras’ın büyük ağırlığı bulunan Grek-Turkish Forum’da da TESEV Üstün Ergüder temsil ediyor. Ergüder adı, Soros’un enstitüsü OSI’nın Türkiye yapılanmasında da karşımıza çıkmıştı. Carras’a Southeast Europian Cooperative İnitistive’de (SECİ) de rastlıyoruz. Bilderbergci Carras, Rahmi Koç ile birlikte SECİ’nin Başkanlığı’nı yapıyor.

Annan Planı ve Can Paker: Rum Yunan ikilisinin de büyük katkılarıyla hazırlandığı bilinen Annan Planı, Ali Erel başkanlığındaki Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Soros Vakfı yöneticilerinin yönetiminde bulunan TÜSİAD ile birlikte bu planın savunuculuğunu üstlenmiştir. Bu ilişkileri organize eden kişi Can Paker’dir. Paker TESEV Başkanı olup, TÜSİAD Haysiyet Divanı üyesidir.

“Kıbrıs İçin Annan Planı- Vatandaşın El Kitabı”: Kitapçığı tanıtmak için Can Paker 4.12.2003’te medyanın üst düzey yöneticilerinin katıldığı yemekli bir toplantı düzenledi. Kitap Oslo Barış Araştırmaları Enstitüsü tarafından hazırlandı. İlter Türkmen ve Yalım Erez bu toplantıda hazır bulundu. Yapılan konuşmalarda plana övgüler düzüldü.

Şahin Alpay: KKTC’ye ve Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a karşı yıkıcı faaliyetlerde bulunan ve bu faaliyetleri organize edip destekleyen AB yöneticilerinden Karen Fogg ile çok yakın ilişkiler içerisinde olup, KKTC’de Denktaş karşıtı basını ve gazetecileri yönlendiren kişidir.

Gül’le Soros ne görüştü? Mahalledeki Horoz, Soros: dünyayı kasıp kavuran 1998 borsalar krizinde başroldeydi. Gariptir ki, Türkiye de Soros’la yakından ilgili. Dışişleri Bakanımız Abdullah Gül’ün eylül ayı içerisinde ABD’ye gerçekleştirdiği ziyarette görüştüğü isimlerden biri Soros’tur. Kendisiyle uzun bir görüşme yaptı. Soros, karanlık bir adam. Öyle ki adı bile gerçek değil. Ancak gerçek adı bilinmiyor. Şaşırtıcı olan soru ise şu: “Böylesi karanlık bir adamla Dışişleri Bakanı sıfatıyla Abdullah Gül ne görüşmüş olabilir?”

Sabancı Üniversitesi: Soros, İstanbul’a gelip, TESEV Başkanı Can Paker’in evinde akşam yemeği yerken ünlü Türk gazetecisi köşe yazarlarına ve ertesi gün de Türkiye’nin Harvard Üniversitesi olacak diye kurulan Sabancı Üniversitesi’nde öğrencilere “Sizim en önemli ihraç ürününüz ordunuzdur” diye altın akıllar verirken Afganistan’da gövdeler başsız dolaşıyordu.

Kemal Derviş: Soros Türkiye’de Hilton Oteli’nde kaldı. Aynı günlerde Kemal Derviş de oteldeydi. Soros ve Derviş buluşup Türkiye ekonomisini ve geleceğini tartıştılar. Soros kadar ünlü bir para sihirbazını Derviş, Amerika’dan tanıyordur nasıl olsa. İyi şeyler de konuşmuşlardır. Derviş sıradan biri değil. Dünya Bankası çalışanlarından. Dünya Bankası adı üstünde para demek, borç demek, kredi demek. Bizim gibi ülkelerin korkulu düşü demek. Ama yine de insan Türkiye’nin kaderine etken olmak için gönderilen Derviş’le, ünü paraya endeksli adamın ne işi olabilir demeden edemiyor.


Bilgi Üniversitesi:Soros’un İstanbul Bilgi Üniversitesi ile olan ilişkisine da bakmak gerekiyor. Anna Planı’na bu üniversitenin sıcak bakması ve kamuoyunu bu yönde etkilemeye çalışması da boşuna değil.

AKP'ye Eleştiriler: Ortaya çok karmaşık ilişkiler zinciri çıkıyor. Kıbrıs konusunda Kıbrıs Rum Kesimi ile Yunanistan’da kamuoyu tek ses olurken, Türkiye ve KKTC’de insanların ikiye bölünmüşlüğünü işte bu lobi ile izah etmek mümkün. Malum çevreler ile AKP iktidarı, Rum kesiminden gelenlerin araçlarıyla, muhalefet konvoylarına katıldığı, muhalefete büyük paralar akıtıldığı seçimlerin sonuçlarını ne kadar da doğal karşılıyor.

Türkiye'deki Alman Vakıfları: Türkiye'de yaşayan 100 bin Alman emeklisinin haricinde bilmediğimiz bir grup Alman var; her türlü etnik, dinsel-mezhepsel ajitasyon faaliyetleri gerçekleştiren... kısaca stratejik öneme sahip birimlerde "etki ajanı" ve "Alman sempatizanı" yetiştiren, şeriatçı yapılanmalardan çevreci örgütlere, bölücü yapılanmalardan terör örgütlerine, yasal derneklerden siyasal partilere uzanan çizgide; Türkiye'ye, Atatürk ilke devrimleri ile Cumhuriyetin tüm değerlerine karşı olan, ulus-devletin parçalanmasını isteyen tüm rejim karşıtlarına lojistik destek vererek bu ülkeyi alttan oyna bir grup ALMAN İSTİHBARATÇISI...

Küresel NGO'lar: Küreselleşmeci NGO'lar dinsel mürit-militanlığın ya da etnik faşizmin yol açacağı sorunları değerlendirmek yerine, "işkence hayır", "düşünceye özgürlük" gibi temelede tüm insanların katılacakları sloganları, sadece hedef hükümetleri köşeye sıkıştırma aracı olarak kullanmaktadırlar.
Taraf

http://www.iyibilgi.com/images/haber/22359.jpg

 

http://www.iyibilgi.com/images/haber/22360.jpg

 



Bu haber 3,030 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,175 µs