'ikinci adım'a geçildi: KAOS 'ikinci adım'a geçildi: KAOS

En Sıcak Konular

Ergenekon'da 'ikinci adım'a geçildi: KAOS 7 Nisan 2008 11:29 tsi
Ergenekon'da 'ikinci adım'a geçildi: KAOS Geçtiğimiz hafta Ural Akbulut'un, bu hafta Mustafa Akaydın'ın üniversiteleri. Hiç düşündünüz mü, neden Ankara ve Antalya? Oyun halen bozulamadı. Herşey Ergekenon'un tüzüğündeki gibi ilerliyor. 'Derin ayaklar', güneyde ikinci adımını attı.

Ergenekon Operasyonu dinlemelerinde parti kapatma davasından sonra ilk adım ekonomik kriz, ikinci adım darbe öncesi kaos ortamı oluşturmaktı.

Ekonomik kriz küçük çaplı da olsa gerçekleştirildi. Döviz fırladı, borsa düştü, Türkiye'nin kredi notu negatife çevirlidi.

Ve ikinci adım olan "kaos" başladı. Üniversitelilerde "eli silahlılar" türedi...

Hem de son günlerde türban krizinin derinleşmesinde baş aktör olan Üniversitelerarası Kurul Başkanı Mustafa Akaydın'ın rektör olduğu Akdeniz Üniversitesi'nde..

Akdeniz Üniversitesi'nde çatışma çıktı. 6 öğrencinin yaralandığı olayda öğrenci olmayan eli silahlılar da yerini aldı..

Akdeniz Üniversitesi'nde üç hafta önce karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında başlayan gerginlik dün bıçaklı, satırlı, sopalı kavgaya dönüştü.

ÖĞRENCİ OLMAYAN  SİLAHLI KİŞİLER

Kavgaya öğrenci olmayan bazı kişiler de karıştı ve silah kullandı. Üniversite dışından gelen bu kişiler, olayın başlamasında, alevlenmesinde ve çatışmaya dönmesinde rol oynadılar. Olaylar başlayınca silahlarına sarıldılar. Olaylarda 6 öğrenci yaralandı, 38 öğrenci ise gözaltına alındı.

Üniversitede üç hafta önce sol görüşlü öğrencilerin sağ görüşlü bir kıza laf atmasıyla başladığı iddia edilen gerginlik dün üniversite yerleşkesindeki öğrenci yurdunun önünde başlayan kavgayla patladı. Bıçak, sopa ve zincirlerin de kullanıldığı kavgada 2 sol görüşlü öğrenci bıçakla yaralandı. Çevik Kuvvet polisinin müdahale ettiği kavgada yaralanan öğrenciler hastaneye kaldırıldı diğerleri ise dağıldı.

Ancak kısa bir süre sonra ellerinde sopalar bulunan 150 kişilik grup yaralı arkadaşlarını almak üzere gittikleri Akdeniz Üniversitesi Hastanesi önünde slogan atmaya başladı. Grup daha sonra kampustaki yurda doğru yürüyüşe geçti. "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla yürüyen grup rektörlük binası önünde tekbir getiren 30-40 kişilik sağ görüşlü öğrenciyle karşılaştı.

http://www.iyibilgi.com/images/haber/22353.jpg

SİLAHINI ÇEKİP 8-9 EL ATEŞ ETTİ

Yeniden başlayan çatışmada sağcı grup arasındaki öğrenci olmadığı belirtilen Ömer Ulusoy adlı kişi silah çekerek karşı grubun üzerine 8-9 el ateş etti. Polis Ulusoy ve olayda silah kullandığı görüntülerle belirlenen ikinci kişiyi arıyor.

Silah sesinin ardından öğrenciler taş, satır, sopa ve bıçaklarla birbirlerine saldırmaya devam etti. Çevik Kuvvet panzerlerinin su sıkarak müdahale etmesi sonucu öğrenciler, kampusa dağıldı.

Ancak gerginlik bitmedi ve gruplar kampus dışarında yine birbirine girdi. Çevredeki dükkân ve evlerin camlarını kıran gruplar mahalle aralarında kayboldu. Kavgada 6 öğrenci çeşitli yerlerinden yaralandı, 38 öğrenci ise gözaltına alındı.

Kampusta çıkan olaylarda öğrenci olmayan birden fazla kişinin de yer aldığı belirlendi. Topluluğun üzerine ateş eden ve benzeri başka olaylara da karıştığı iddia edilen Ömer Ulusoy'un MHP sempatizanı olduğu öğrenildi.

MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Akar, Ulusoy'un partilerine üye olmadığını, sadece parti binasına gidip geldiğini belirterek "Yönetimle bir ilgisi yok" dedi. Antalya Valiliği olayın ardından kriz masası oluşturdu.

http://www.iyibilgi.com/images/haber/22354.jpg

AKAYDIN: PROVOKE VAR

Öte yandan ilk açıklamasında "Üniversitemize nazar değdi" diyen Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, yazılı bir değerlendirme yaptı.

Akaydın, "Olayların yatışma noktasında, yerleşkeye dışarıdan gelen birtakım kişilerin ateşli silah kullanarak durumu provoke etmek istediğini" söyledi. "Bu türden kalkışmalara izin verilmeyecek" diyen Akaydın, olaylarla silahla yaralanan kimse bulunmadığını da belirtti.

 

http://www.iyibilgi.com/images/haber/22355.jpg 

BUNLARNASIL ÖĞRENCİ?

Akdeniz Üniversitesikampusunda dün çıkanolaylar 12 Eylül 1980 öncesindeki görüntülerianımsattı. Karşıt görüşlüöğrenciler arasındakikavgaya öğrenci olmayan eli silahlı ve bıçaklıkişiler de katıldı.

MHPsempatizanı olduğu belirtilen Ömer Ulusoy silahını çekip sol görüşlü öğrencilere ateşaçtı. Siyah takım elbiselişahsın alnında kılıcabenzeyen bir dövmeninolduğu da dikkat çekti.



Bu haber 4,174 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    4,357 µs