'Zülfikarlı provokasyon'a dikkat! | " /> 'Zülfikarlı provokasyon'a dikkat! | "/>

En Sıcak Konular

'Zülfikarlı provokasyon'a dikkat!

7 Nisan 2008 10:19 tsi
'Zülfikarlı provokasyon'a dikkat! Türban düzenlemesine karşı kazan kaldıran oluşumun liderliğini yapan Mustafa Akaydın'ın rektörlük yaptığı Antalya Üniversitesi'nde gerilim sürüyor. 12 Eylül öncesi görüntülere sahne olan kentte alnına Zülfikar dövmesi yapan silahlı provakatör aranıyor.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Yerleşkesi'ndeki öğrenci yurdunda, karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Bıçak ve sopaların da kullanıldığı kavgaya, öğrenci olmadıkları belirtilen bir grup da katıldı. Grup içinde alnında 'Zülfikar' işareti bulunan ve öğrenci olmadığı belirtilen Ömer U. silahla öğrencilerin üzerine rastgele ateş etti. Kavga eden gruplar, Antalya Emniyeti ekiplerinin müdahalesiyle dağıldı. Kavgada 1'i ağır 3 kişi yaralandı. Yaralanan Yakup Ş. ile Kaan K, Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı.

34 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ellerinde sopalar bulunan 60-70 kişilik grup daha sonra hastaneye kaldırılan arkadaşlarını almak üzere Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisinin önünde biraraya gelerek slogan attı. Acil servis önünde kavga tekrar alevlendi. Tabancalar, kesici aletler ve sopaların kullanıldığı kavgaya çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Grup, panzerlerden basınçlı su sıkılarak dağıtıldı. 34 kişi gözaltına alındı. Üniversitede üç haftadan bu yana karşıt görüşlü öğrenciler arasında gerginlik yaşandığı ifade ediliyor.

Öte yandan, Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanı da olan AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, kavganın ardından hastaneye giderek, yaralıların sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı.

ZANLI BELİRLENDİ

Olayların öncek gün başladığını ifade eden Akaydın şunları söyledi: "Her şey kontrolümüz altında. Bugün başka üniversitelerde de başka olaylar yaşanmış. Karşıt gruplar arasında yaşanan kavga sırasında üniversite dışından gelen, öğrenci olmayan bir grup, olaylara müdahil olmuştur. Onlar tarafından silah kullanılmıştır. Silahı kullanan kişiler de Emniyet güçleri tarafından tesbit edilmiş.”

MHP İL BAŞKANI: İLGİMİZ YOK

Polis, olaylara karışan bazı kişilerle ilgili MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Akar'ın ifadesine başvurdu. Polis, AÜ bahçesinde etrafa ateş açtığı görüntülenen Ömer U'nun partiyle ilişkisi olup olmadığını araştırdı. Ömer isimli kişinin partiye üye olmadığını, sadece sempatisi olduğu için partiye gidip geldiğini belirten Akar, "Partiye girip çıktığı doğru. Fakat kendisinin yönetimimizle alakası yoktur' dedi.


Alnında 'Zülfikar' işareti

Öğrenci olmadığı açıklanan ve alnında HZ. Ali'nin kılıcı olarak bilinen 'Zülfikar' damgası yaparak çatışmaya giren Ömer U'nun poz verir gibi ateş etmesi provokasyon yorumlarına neden oldu. Zanlının sakalı ise takma izlenimi verdi. Emniyet yetkilileri, öğrencilere tabancayla ateş açan Ömer U'nun yakalanması için çalışma başlattı. Polis, öğrenci

olmayan zanlının daha önce de benzer olaylara karıştığının belirlendiğini söyledi. Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri olaylara karışan bazı kişilerle ilgili MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Akar'ın ifadesine başvurdu. Ekipler, AÜ bahçesinde etrafa ateş açtığı görüntülenen Ömer U. adlı kişinin partiyle ilişkisi olup olmadığını araştırdı.

Yeni Şafak



Bu haber 2,221 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,851 µs