En Sıcak Konular

Komisyon'dan Albay Ali Özel'e son çağrı

6 Nisan 2008 23:04 tsi
Komisyon'dan Albay Ali Özel'e son çağrı Çalışmalarını yeniden sürdürme kararı alan Dink Komisyonu, geçen hafta komisyona gelmeyen Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı’nda görevli eski Trabzon il Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'e yeni bir çağrıda bulundu. İşte bu çağrı..

Çalışmalarını yeniden sürdürme kararı alan Dink Komisyonu, geçen hafta komisyona gelmeyen Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı’nda görevli eski Trabzon il Jandarma Komutanı Albay Ali Öz ile Jandarma Yüzbaşı Metin Yıldız, Jandarma görevlileri Hüseyin Yılmaz, Hacı Ömer Ünalır ve Cevat Eser’i İçişleri Bakanlığı’na bir kez daha yazı yazarak çağırdı. Komisyonun, önümüzdeki hafta Perşembe günü toplanması bekleniyor.

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Hrant Dink Komisyonu, çalışmalarını, Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Veysel Şahin ve Jandarma Başçavuş Okan Şimşek’in yargılanmaları sırasında verdikleri ifadelerin ardından, Dink suikastıyla ilgili olarak ihmalle suçlanan ve Bilecik İl Jandarma Komutanlığı görevinden alınarak Bursa Jandarma Bölge Komutanlığında görevlendirilen eski Trabzon İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ali Öz ile Jandarma Yüzbaşı Metin Yıldız, Jandarma görevlileri Hüseyin Yılmaz, Hacı Ömer Ünalır ve Cevat Eser’i dinleyerek sürdürecek.

-GEÇEN HAFTA KOMİSYONA GELMEMİŞLERDİ-

Alt komisyon Başkanı AKP Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan, Şahin ve Şimşek’in ifadelerinin ardından “ilgili kişilerin ifadelerine başvurmayı gerekli görerek çalışmalarını sürdürme kararı aldıklarını” açıklamıştı. Bu kararın ardından da, komisyon suikastla ilgili “ihmal”le suçlanan isimleri dinlemek istemişti. Komisyon Başkanı Ocaktan, İçişleri Bakanlığına yazı göndererek, sözkonusu isimleri bilgi vermek üzere komisyona davet etti.

Ancak komisyonun başvurusuna rağmen, Bursa Jandarma Bölge Komutanlığında görevlendirilen eski Trabzon İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ali Öz ile Jandarma Yüzbaşı Metin Yıldız, Jandarma görevlileri Hüseyin Yılmaz, Hacı Ömer Ünalır ve Cevat Eser toplantıya gelmedi. Komisyonun talebi üzerine, İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı’nın Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi’ne yazı gönderdiği ve adı geçenlerin komisyonda hazır bulunmasını istediği kaydedilirken, mahkemenin sözkonusu isimlerin dinlenmesi için izin vermediği ve bu nedenle de Jandarma Albay Ali Öz ve diğer isimlerin komisyona gelmediği kaydedildi.

Komisyon Başkanı Ocaktan ise bu gelişme üzerine İçişleri Bakanlığı’na yeniden yazı göndererek, ilgili isimleri bir kez daha davet etti. Komisyon, 5 askerin dinlenmesi için 10 Nisan Perşembe günü toplanacak. Komisyonun, gerekli ifadelere başvurduktan sonra da, yeniden çalışmalarını sonlandırması ve rapor yazımına başlaması bekleniyor.

cafesiyaset



Bu haber 2,239 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,595 µs