En Sıcak Konular

Suriye'ye saldırı planı açıklanıyor

6 Nisan 2008 16:55 tsi
İsrail ve ABD'nin, geçen yıl eylül ayında İsrail savaş uçaklarının Suriye'de Kuzey Kore'nin yardımıyla yapıldığı ve bir nükleer tesis olduğu öne sürülen hedefe yönelik saldırısıyla ilgili ayrıntıları açıklamayı planladıkları bildirildi.

İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesinin haberinde, Amerikalı yetkililerin bu ayın sonunda Kongre'de yapılacak oturumlarda İsrail saldırısıyla ilgili ayrıntıları ortaya koyabilecekleri belirtildi.
 
Haberde, İsrail savunma kuruluşlarının saldırının ayrıntılarının yayımlanmasına karşı olmasına rağmen, İsrail Başbakanlığı ve ABD yönetiminin Suriye'nin öç almaya kalkarak bir savaş çıkarması ihtimalinin düşük olması nedeniyle ayrıntıların açıklanmasının uygun olduğu görüşünü taşıdıkları kaydedildi.
 
Gazetenin haberine göre, Başbakan Ehud Olmert'in danışmanları Yoram Turbowicz ve Şalom Turjeman, konuyu geçen hafta Washington'da ABD istihbaratı yetkilileri ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley ile görüştü.
 
Görüşme sırasında her iki taraf, saldırıyla ilgili hangi ayrıntıların kamuoyuna verilebileceği ve hangilerinin olumsuz etkiler yaratacağı konularını değerlendirdi.
 
Daha önce yayımlanan haberlerde, İsrail'in saldırıyla ilgili ayrıntılı istihbarat bilgilerini ABD'ye aktardığı ve her iki tarafın karşılıklı istişarede bulunmadan ayrıntıları açıklamada uzlaştıkları bildirilmişti.
 
ABD ve İsrail'de hakim olan görüşün, saldırıyla ilgili ayrıntıların ortaya konulmasının İsrail'in caydırıcılığını artıracağı ve Suriye'nin İran ve Kuzey Kore ile yakın ilişkilerini bir miktar soğutabileceği yönünde olduğu belirtilirken, ABD tarafındaki değerlendirmelerin de ayrıntıların açıklanmasının Kuzey Kore'nin nükleer silahlarının bertaraf edilmesine yönelik görüşmelerde ABD'nin elini güçlendireceği şeklinde olduğu ifade edildi.
 
İsrail savunma kuruluşlarının ise buna şiddetle karşı çıktıkları ve Amerikan tarafının Kongre'de ayrıntılarla ilgili "kapalı oturum" yapılması için ikna edilmesini istedikleri belirtildi.

cnnturk



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,914 µs