En Sıcak Konular

Bu Müslüman sayısı Almanları korkutur

6 Nisan 2008 15:00 tsi
Almanya'nın nüfusu düşerken, ülkede yaşayan Müslüman nüfusu hızla artıyor. 2007 yılında 63 bin Müslüman çocuk dünyaya geldi. Müslüman nüfusu, bazı Avrupa ülkelerinin üzerine çıktı.

Almanya’da Müslümanların sayısı 3,5 milyonu aştı. Almanya İslam Arşivi’nin verilerine göre Alman vatandaşı Müslümanların sayısı da artıyor. Gelişmede Türk kökenli göçmenler önemli rol oynuyor.

Almanya'nın başkenti Berlin'de 1927 yılında kurulan ve günümüzde merkezi Soest kentinde bulunan Almanya İslam Arşivi, 2000 yılından beri bahar aylarında açıkladığı “Almanya’da İslam” raporunu kamuoyuna açıklamaya hazırlanıyor.

Almanya İslam Arşivi Direktörü Salim Abdullah, konuyla ilgili "Tagesspiegel" gazetesine açıklamalarda bulundu. Salim Abdullah, Almanya'da 2006-2007 yıllarında Müslümanların sayısının 200 bin arttığını, bu artışın göçten ve doğum fazlalığından kaynaklandığını söyledi.

Merkezin verilerine göre Almanya'da 2007 yılında 63 bin Müslüman çocuğunun doğdu. Artış sonucunda Almanya’daki Müslümanların 2006 yılında 3 milyon 294 bin olan sayısı 2007 yılında 3 milyon 508 bine çıktı.

Müslüman Alman vatandaşları da artıyor

Alman vatandaşı Müslümanların sayısı da bu gelişmeye paralel olarak artış gösterdi. Alman vatandaşlığına geçen 35 bin kişiyle en büyük grubu Türklerin oluşturduğunu ifade eden Abdullah, doğumlardan ve Alman vatandaşlığına geçişlerden sonra Alman vatandaşı olan Müslümanların sayısının yaklaşık 1 milyon 100 bine yükseldiğini belirtti. Almanya İslam Arşivi Direktörü Salim Abdullah’a göre Almanya’daki Müslümanların yüzde 57’si ilgili Müslüman dernek ve sivil toplum örgütleri tarafından temsil ediliyor.

Yüzde 80’i Sünni

Almanya’daki Müslümanlara ilişkin ilk tahmini rakamlar 1955 yılında açıklandı. O tarihte 8 bin olarak öngörülen Müslüman sayısı 1971’de 250 bine, 1981’de ise 1 milyon 700 bine çıktı. Almanya İslam Arşivi’ne göre Almanya’daki Müslümanların yüzde 80’ini Sünniler meydana getiriyor.

Almanya'nın Sesi
 



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,755 µs