En Sıcak Konular

İP: Başsavcıyı göreve davet ediyoruz

6 Nisan 2008 14:33 tsi
İşçi Partisi, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili, olay nedeniyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısını göreve davet etti.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili, ''Yaşadığımız olayda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilerine tecavüz söz konusudur. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısını göreve davet ediyoruz, yetkilerine sahip çıkmaya davet ediyoruz'' dedi.

Gültekin, ''Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e sorulan sorular ve yanıtların ayrıntıları'' konusunda bir basın toplantısı düzenledi.

Gültekin, ''15 gündür İşçi Partisi'nin faaliyetlerinin, devlet ve emniyet içine çöreklenmiş bir çetenin eylemli olarak durdurulması çabasıyla karşı karşıya olduğunu'' iddia etti.

Anayasa'nın, yasaların ve geleneklerin ayaklar altına alındığını savunan Gültekin, ''Anayasa'nın güvencesi altında faaliyet göstermesi gereken bir parti genel başkanı, genel sekreteri ve yöneticilerinin tutuklanarak, bilgisayarlarına el konularak, arşivi götürülerek faaliyetlerinin durdurulmaya çalışıldığını'' ileri sürdü.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davaya da değinen Gültekin, ''Ama ne AK Parti Genel Merkezi'ne polis gitmiştir, ne genel başkanı sorgulanmıştır, ne herhangi bir yöneticisi gözaltına alınmıştır. Faaliyetlerine büyük bir özgürlük içerisinde devam etmektedir'' diye konuştu.

DTP hakkında da kapatılma davası bulunduğunu anımsatan Gültekin, DTP'nin de özgürlükten sonuna kadar yararlandığını ve faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti.

Gültekin, şöyle konuştu:

''Hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca açılmış tek bir soruşturma olmayan, hakkında tek bir dosya bulunmayan İşçi Partisinin Genel Başkanı tutukludur. Çete mi aranıyor? 21 Mart saat 04.00'te yüzlerce polisin seferber edilmesiyle genel merkezimizin ve bir kısım değerli aydınlarımızın evinin basılması emrini veren merkez, çetenin de merkezidir. Çeteyi bulmak isteyen o merkeze gitsin, onu bulsun, onu araştırsın.''

Siyasi partilerin faaliyetlerinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı gözetimi altında yapıldığını kaydeden Gültekin, yasalara aykırı bir durum söz konusu olduğunda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın soruşturma yapacağını belirtti. İşçi Partisiyle ilgili en ufak bir soruşturmanın söz konusu olmadığını ifade eden Gültekin, ''Yaşadığımız olayda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilerine tecavüz söz konusudur. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısını göreve davet ediyoruz, yetkilerine sahip çıkmaya davet ediyoruz'' diye konuştu.

Gültekin, toplantıda İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e Emniyet sorgusunda sorulan sorularla Perinçek'in bu sorulara verdiği cevaplardan bir kısmını okudu. Bir grup partili, Perinçek'in ifadelerinin okunmasının ardından alkışlarla ''Öncü, Cesur Doğu Perinçek'' ve ''Yaşasın İşçi Partisi'' şeklinde slogan attı.

dunyabulteni



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,501 µs