En Sıcak Konular

İş o kadar uzamış yani! 470 korucu emekli!

5 Nisan 2008 20:41 tsi
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde görev yapan 407 köy korucu düzenlenen görkemli törenle emekliye ayrılırken katılımcılar halaylar çekip saatlerce eğlendi.

Köy korucuları için İlçe Kaymakamlığı tarafından spor salonunda bir tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan İlçe Kaymakamı Altuğ Çağlar, daha önce 'Geçici' denilen korucuların artık kalıcı olduğunu belirtti. Terörle mücadele edilirken ilçedeki Gerdi, Herki ve diğer aşiretlerden çok sayıda korucunun kan akıttığını, hayatını kaybedenlere olduğunu belirten Kaymakam Çağlar "Vefat edenlere Allah gani gani rahmet eylesin, ruhları şad olsun.

Aramızda bu günü göremeyen bir çok kardeşimiz, bir çok amcamız aramızda bulunmamaktadır. Bu ülkenin ilelebet daima bayrağının dalgalanmasına, ezanların susmamasına vesile olan buradaki kardeşlerimiz ve toprakta yatan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Lütfen 'Emekli olduk, işimiz bitti' diye düşünmeyin. Her zaman için kapımız sizlere açıktır" dedi.

Şemdinli Taktik Sınır Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Elvan Celep ise konuşmasında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile omuz omuza mücadele eden koruculara şükranlarımı sunduğunu belirtti.

Geçici köy korucularının, terör olaylarının yayılmasını önlemede, masum insanlara ve kundaktaki bebeklere saldıran, cinayetler işleyen eli kanlı terör örgütü ile mücadelede güvenlik güçlerinin en büyük yardımcısı, destekçisi ve ayrılmaz bir parçası olduğunu anlatan Albay Celep "Güvenlik güçlerimizle birlikte iç güvenlik harekatına katılan, milletin birlik ve bütünlüğü, bölge halkının namus ve huzuru için pek çok korucumuz şehit olmuş ve teröristlerle girdiği çatışmalarda yaralanmıştır. Türkiye genelinde şehit olan korucularımızın yüzde 20'si Hakkarilidir.

İlimizde 255, ilçemizde ise 132 korucu şehit olmuştur. Sizlere gerek görevinizde, gerekse sivil hayatınızda başarılar dilerim" dedi.

Konuşmaların ardından emekliye ayrılan köy korucularına, İlçe Kaymakamı Altuğ Çağlar, Şemdinli Taktik Sınır Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Elvan Celep
Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, Emniyet Müdür vekili Erden Şakara tarafından hizmet plaketleri dağıtıldı. Askeri personelce tatlı ve soğuk içecekler ikram edilirken Sabri Özel Lisesi öğrencileri koru eşliğinde şarkılar seslendirdi.

Folklor ekibinin halay gösterisinden sonra kamu ve askeri yetkililer, personeller emekli olan geçici köy korucuları ve öğrencilerle uzun kuyruklar oluşturarak halaylar çektiler. Kamu kurum amirleri, ilçede teşkilatı bulunan siyasi parti temsilcileri ile emekli olan geçici köy korucularının aileleri katıldığı tören sonrası Şemdinli Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda emekli olan köy kurucularına ve misafirlere öğle yemeği verildi. 

skytürk



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,557 µs