heryerde 'hizmetinizde'! | " /> heryerde 'hizmetinizde'! | "/>

En Sıcak Konular

Ruhunuzu çalanlar heryerde 'hizmetinizde'!

5 Nisan 2008 20:19 tsi
Ruhunuzu çalanlar heryerde 'hizmetinizde'! 66 il. 444 operasyon. 4842 gözaltı. 2767 tutuklu. Bu rakamlar 'kanımızı zehirlerleyenler'in ne boyuta geldiğinin önemli rakamsal ifadeleri. Ve bu göstergeler resmi! Bizzat bir bakan tarafından verildi. Bakın ne haldeyiz, bakın iş hangi boyutlara varmış!

MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir'in sözlü soru önergesini Emniyet Genel Müdürlüğünün bilgi notuyla yanıtlayan Bakan Şahin, uyuşturucu madde kaçakçılığı organizasyonlarının ortadan kaldırılmasına yönelik gösterilen başarılı mücadelenin, aynı kararlılıkla uyuşturucu sokak çetelerine karşı da sürdürüldüğü vurguladı.

Şahin, bu doğrultuda, vatandaşlardan alınan ihbarlar veya diğer kaynaklardan elde edilen bilgilerin analiz edilerek bir plan ve proje çerçevesinde, narkotik birimleri tarafından değerlendirilerek operasyonlar yapıldığını anlatarak, şunları kaydetti:
''Ülkemiz gençliğini zehirleyen uyuşturucu madde organizasyonlarıyla mücadeleyi daha somut hale getirmek için, 2006 yılında yapılan yapısal değişiklikle, Emniyet Genel Müdürlüğü ve İstanbul'da, esrar, kokain ve sentetik büroları kuruldu. Ayrıca 2005 yılının ikinci yarısında alınan stratejik karar doğrultusunda uyuşturucu ile mücadeleyi ülke geneline yayma politikasına geçildi. Ülke içi uyuşturucu şebekeleriyle daha etkin mücadele amacıyla oluşturulan sokak timleri, uyuşturucu satılabilecek riskli yerlerde görevlendirildi. Bunun bir neticesinde 2005 yılında, 10 ilde uyuşturucu sokak çetelerine yönelik gerçekleştirilen 36 operasyonda sokak satıcısı olduğu değerlendirilen 450 kişi yakalandı. 2006 yılında ise 54 ilde 200 operasyonda sokak satıcısı olduğu değerlendirilerek yakalanan 2 bin 978 kişiden bin 371'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2007 yılında da 66 ilde 444 operasyonda sokak satıcısı olduğu değerlendirilen 4 bin 842 şahıs yakalandı. Bunlardan 2 bin 767'si tutuklandı. Bu operasyonlarda, kullanıma hazır değişik cins ve miktarlarda uyuşturucu maddeleri ele geçirildi.''

Bakan Şahin, narkotik polislerince, uyuşturucu çetelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda sadece uyuşturucu madde tacirlerinin yakalanmadığını, aynı zamanda hırsızlık, adam öldürme, sahtecilik, dolandırıcılık, yağmalama gibi suçları işleyen şahısların da yakalandığını bildirdi.
Uyuşturucu maddelerin zararları konusunda Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezinin (TUBİM) yaptığı çalışmalara da değinen Şahin, ''Uyuşturucu maddelerin zararları konusunda bilgilendirme amaçlı 81 ilde bulunan temas noktalarında, eğitim semineri verildi. 81 ilde 893 konferans, panel ve tiyatro gibi etkinlikler yapıldı. Bu kapsamda 15 bin 519 veliye, 127 bin 640 öğrenciye, 7 bin 166 öğretmene yönelik eğitim faaliyetleri yürütüldü'' dedi.

 

gazete port




Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,234 µs