En Sıcak Konular

TOBB'tan siyaset iddialarına cevap

5 Nisan 2008 19:41 tsi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), ''siyaset yapacağı yönündeki çıkan haberlerle ilgili yazılı açıklama yaptı. TOBB, birlik üzerinden siyaset yapan çevrelere çağrıda bulundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), açıklamasında, ''siyaset yapacağı varsayımıyla birliği suçlayan ama aslında kendileri TOBB üzerinden siyaset yapan çevrelere 'sağduyu çağrımızı' yineliyor, art niyetli ve ahlak dışı yorumlardan kaçınılması isteğimizi bir kez daha vurguluyoruz'' denildi.

TOBB'dan, ''uzun süreden bu yana ve son günlerde artan oranda, Birliğin siyasetin içinde olduğuna'' ilişkin haberler yayımlandığı belirtilerek, yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, TOBB'un, temsil ettiği büyük camiasıyla, Türkiye'de kurumsallaşmayı ve kural hakimiyetini savunan bir meslek örgütü olduğu ifade edildi. Birliğin, ülkede ekonomik gelişmenin artması ve refahın yayılmasından başka bir düşüncenin sahibi de olmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Sağduyu çağrımızın altında başka bir maksat aramak, hele hele asılsız ve mesnetsiz iddialarla TOBB'u, 'iç siyasette ortaya çıkmak için zemin arayan bir yeni oluşum' olarak nitelendirmek hakkaniyete sığmamakta ve dolayısıyla kamuoyu yanlış yönlendirilmektedir.

Siyasi kariyer sahibi şahsiyetlerin bireysel açıklamalarının TOBB ile bağdaştırılması, gerçeği yansıtmayan senaryoların bir parçasıdır. Söz konusu açıklamalar, yalnızca açıklama sahiplerini bağlar.

TOBB'u siyaset yapacağı varsayımı ile suçlayan ama aslında kendileri TOBB üzerinden siyaset yapan çevrelere 'sağduyu çağrımızı' yineliyor, art niyetli ve ahlak dışı yorumlardan kaçınılması isteğimizi bir kez daha vurguluyoruz.''

Açıklamada, Birlik Başkanının, göreve geldikten sonra gerçekleşen ilk genel kurulda verdiği söze sadık kalarak, ''Türk özel sektörünün en büyük yasal temsilcisi olan TOBB'u politikaya alet etmeyeceğini, hiçbir siyasi partinin arka bahçesi yapmayacağını' pek çok vesileyle kamuoyuna deklare ettiği ve bunu da bugüne kadar taviz vermeden kararlılıkla uyguladığı herkesin malumudur'' denildi. TOBB açıklamasında daha sonra şu görüşlere yer verildi:

''Birlik Başkanımız, kendisinin işadamı olduğunu, oturduğu koltuğun bir iş adamının gelmek isteyeceği en yüksek makam olduğunu ve TOBB Başkanı olmaktan mutluluk duyduğunu, buradan da ülkesine hizmet ettiğine ve faydalı olduğuna inandığını defalarca açıklamıştır.

Birliğimiz başkanlığında 7 meslek ve sivil toplum kuruluşunun ortak hassasiyetinin bir yansıması olan 'Sağduyu Çağrısı'nın bazı çevrelerce kastını aşan bir biçimde bir 'siyasi gösteri' olarak yorumlanmasından büyük camiamız son derece rahatsızdır.'' 

haber7



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,049 µs