Skandal konuşma: Ya uzlaşma, ya darbe! | " /> Skandal konuşma: Ya uzlaşma, ya darbe! | "/>

En Sıcak Konular

Skandal konuşma: Ya uzlaşma, ya darbe!

5 Nisan 2008 18:08 tsi
Skandal konuşma:  Ya uzlaşma, ya darbe! İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Mehmet Durakoğlu'ndan skandal konuşma. AK Partinin uzlaşması gerektiği söyleyen Durakoğlu, aksi durumda darbe olacağı imasında bulundu.

İstanbul Barosu'nun 130. kuruluş yılı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla 'Mahmut Esat Bozkurt Hukuk Ödülü' Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na verildi. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Fen Fakültesi Cemal Birsel Salonu'nda düzenlenen toplantıda mesleğinde 25 ve 35 yılını dolduran avukatlara da plaket verildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Kazım Kolcuoğlu, 130. yılı tebrik etti. Baro adına konuşmayı ise Başkan Yardımcısı Mehmet Durakoğlu yaptı. Konuşmasında gündeme ilişkin konulara değinen Durakoğlu, siyasi partilerin tek meşruiyet kaynağının halkoyu olmadığını söyledi. Durakoğlu, "Demokrasinin tek koşulu değilse bile ilk koşulu konumunda olan serbest seçimin, siyasal partiler için meşruiyetin kaynağı olduğundan kuşku yoktur. Ancak, partilerin tek meşruiyet kaynağı halkoyu değildir. Ayakta kalmaya sadece bu kaynak yetmez. Anayasal meşruiyet de siyasal oluşumların referansıdır." diye konuştu.

Kapatma davasına karşı AK Parti'nin girişimlerini de eleştiren Durakoğlu, yasa ve Anayasa yaparken hukuka uyulması gerektiğini söyledi. Durakoğlu, "Davalı konumda olan bir siyasal güç, iktidar olanağının elde edilmesinde kullandığı sayısal gücü, Anayasa değişikliğini yapabilmenin gücü olarak tanımlayıp, davadaki konumunu değiştiremez. Değiştirmemelidir. Sanık af çıkaramaz. Çıkarmamalıdır. Bu durum hukuka aykırılık teşkil eder." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin 80 yıl önce gösterilen hedefe ulaşamamasını darbelere bağlayan Durakoğlu, önemli olanın krizlerden çıkışın formülü olan sosyal uzlaşının sağlanması olduğunu belirtti. Durakoğlu, "Gerek kriz dönemlerinde ve gerekse krizi en derin ve keskin bir biçimde sonlandıran darbe dönemlerinin önecesinde bir türlü gerçekleştirilemeyen uzlaşının sorumluluk sahiplerinde yarattığı pişmanlığa tanık oldukça endişelerimiz daha da artmaktadır. Bu nedenle bütün siyaset kurumlarını bir sosyal uzlaşıya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Program sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili olarak, "Gizli olan bir soruşturmayla ilgili basında meydana getirilen bir bilgi kirliliği göze çarpıyor. Bu bilgi kirliliğinden hareketle basında yapılan tartışmalarla konu sağlıksız noktalara çekilmektedir. Biz ısrarla soruşturma makamında devam eden konularda yayın yapılmamasını savunuyoruz ama Türkiye'de bu gerçekleşmiyor." dedi.

Cihan



Bu haber 1,366 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,220 µs