En Sıcak Konular

Kuvey Emiri, light baklava tutkunu çıktı

5 Nisan 2008 16:55 tsi
Kuveyt Emiri El Sabah, 150 kilosu light olmak üzere, 350 kilo baklava aldı. Emir yatırım için Türkiye'ye geldi ama asıl yatırımı Emir'e yüzlerce kilo baklava satan Güllüoğlu yaptı.

Arap dünyasından Türkiye'ye gelen devlet adamlarının giderken kilolarca baklava götürme geleneği devam ediyor. Suudi Arabistan Kral Abdullah'tan sonra, Kuveyt Emiri de giderken yüzlerce kilo baklava siparişi verdi. Arap krallarının baklava için gittiği tek adres ise Karaköy Güllüoğlu.

Resmi temaslarda bulunmak üzere 30 Mart’ta Türkiye’ye gelen ve havaalanında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından karşılanan Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmet El Cabir El Sabah, ülkesine dönmeden önce 350 kilo baklava satın aldı.

Yaklaşık bir haftadan beri ülkemizde olan ve görüşmeleri esnasında, "Türkiye Cumhuriyeti ile Kuveyt Devleti Arasındaki İşbirliğine Dair Ortak Deklarasyon" yayımlayan Kuveyt Emiri Ahmet El Cabir El Sabah, ülkesine dönerken, tatlıları ile tüm dünyaya nam salan Karaköy Güllüoğlu’ndan 350 kilo baklava aldı.

Kendisi ve ailesi için Karaköy Güllüoğlu'ndan üç parti halinde alım yapan Kuveyt Emiri Şeyh Sabah’ın baklavalarını teslim almak için mağazaya giden protokol müdürünü, Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü tarafından karşılandı.

Karaköy Güllüoğlu'nun baklavalarının lezzet farkının bilindiğini belirten Protokol Müdürü, Emir'in Türk baklavasına hayran olduğunu söyledi. Baklavaları almaya gelen Protokol Müdürü Emir'in baklavayı çok sevdiğini ve özellikle Karaköy Güllüoğlu baklavasını tercih ettiğini belirtti.

Emir'in sipariş ettiği 350 kilo baklava arasında şeker hastaları için patentli ürün olarak üretilen ve diyet yapanlar için üretilen 150 kg light baklava bulunduğu açıklandı.


Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmet El Cabir El Sabah'ın Karaköy Güllüoğlu'na verdiği 350 kilo baklava siparişi özel olarak hazırlanıp pakeltlendi ve Emir'in korumalaraının aracına özenle yerleştirildi.


Kuveyt Emiri'nin sipariş ettiği baklavaları almaya, Protokol Müdürü geldi. Fotoğrafının çekilmesine izin vermeyen Protokol Müdürü, Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü'nün ricasını kırmadı.

YATIRIM BAHANE BAKLAVA ŞAHANE

Arap dünyasının Karaköy Güllüoğlu'nun baklavasına olan hayranlığı Kuveyt Emiri Ahmet El Cabir El Sabah ile bitmiyor. 2006 Ağustos ayında, 17 uçaklık bir kafile ile Türkiye’ye gelen Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz de daha ülkemize gelmeden Karaköy Güllüoğlu'ndan 600 kilo baklava siparişi vermişti.

Kral Abdullah gezisinden önce, Çiğdem Simavi aracılığıyla Karaköy Güllüoğlu’na 100 kilosu diyabetik olmak üzere toplam 500 kilo baklava siparişi vermiş, Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü de Suudi Kral’a jest için bir tarafında Türk bayrağı diğer tarafında Suudi Arabistan bayrağı olan özel kutularda baklava hazırlatmıştı.

Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü, yenilediği katlı otopark altındaki mağazasında, dünyanın dört bir yanına baklava satıyor.

Haber 7
 



Bu haber 827 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,506 µs