En Sıcak Konular

'Erbakan ömrünü ülkesine adamıştır'

5 Nisan 2008 16:52 tsi
Erbakan'a verilen cezayı değerlendiren Kutan, 'Erbakan ömrünü ülkesine adamış bir devlet adamıdır. Ona reva görülen muameleye sessiz kalanları tarih yargılayacaktır' dedi.

             
 Kutan, partisinin ''Mahalli İdareler Hamle Toplantısı''nda yaptığı konuşmada, kapatılan Refah Partisi'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan hakkındaki ''ev hapsi kararını üzüntüyle karşıladıklarını'' söyledi.

Erbakan'ı, ''kendini bu topraklara adayan bir dava adamı'' ve ''yüreği mazlum milletler için çarpan bir sevda insanı'' olarak niteleyen Kutan, ''Muhterem Erbakan'a bu yapılmamalıydı. Ömrünü ülkesine ve insanlığa adamış bir devlet adamına reva görülen bu muameleyi ve bu muamele karşısında sessiz kalanları da tarih yargılayacaktır'' diye konuştu.

AK Parti hakkındaki kapatma davasına da değinen Kutan, davanın ''parlamenter sistem açısından son derece kaygı verici olduğunu'' ifade etti. Terör ve şiddet eylemlerine karışan siyasi partiler hakkında kapatma davası açılmasının doğru olacağını belirten Kutan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bazı çevreler kapatma davası açıldıktan sonra Anayasa'da parti kapatılmasını zorlaştıracak şekilde değişiklik yapılmasını etik bulmamaktadır. Oysa bizce asıl etik olmayan husus, Türkiye'de siyasi partilerin faaliyetlerini yasaklayan hükümlerin mevcudiyetinin hala yürürlükte olmasıdır. Parti kapatmanın ne demek olduğunu en iyi biz biliriz. Çünkü milli görüş olarak geçmişte 4 tane siyasi partimiz kapatıldı. Şu yakamda gördüğünüz rozette 5 tane yıldız var. Artık rozetimizde yıldız koyacak yer kalmadı. Bu demokrasi adına, düşünce özgürlüğü adına son derece düşündürücü bir durumdur.''

Tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını ve aydınları demokrasiye sahip çıkmaya çağıran Kutan, TBMM'yi de bu konuda gerekli yasal ve anayasal düzenlemeleri hayata geçirmesi için göreve davet etti.

-DOĞUM GÜNÜ ÇİÇEĞİ-

Herkes için adalet, özgürlük ve refah istediklerini anlatan Kutan, ''(benim oyumla çobanın oyu bir olamaz) diyen zihniyetin arzuladığı seçkinci demokrasiden vazgeçilmesi gerektiğini'' söyledi. Kutan, ''Devleti vatandaşın rakibi ve terbiyecisi görme alışkanlığından vazgeçilmedikçe insan hakları ve demokrasiden söz edilemez'' dedi.

Ekonomi ve dış politikada çok ciddi gelişmeler yaşandığını belirten Kutan, böyle bir dönemde Türkiye'nin kendi iç çekişmeleriyle uğraşmasını doğru bulmadığını ifade etti.

Kutan, Türkiye'nin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu, kurumlar arası uyumun önem kazandığı bir dönemde kutuplaşmalara gidildiğini, uyumsuzluğun ön plana çıktığını savundu.

Bu toplantıyla yerel seçim çalışmalarını başlattıklarını da bildiren Kutan, ''Milli görüş kadroları bu seçimlerde iktidara gelecek ve milletimiz özlediği hizmetlere yeniden kavuşacaktır'' diye konuştu.

Milli görüş belediyeciliğinin önemli hizmetlere imza attığını ifade eden Kutan, ''Bu başarılar kişisel değildir. Yöneticilerin benimsediği ilkelerden kaynaklanmaktadır. Aynı yöneticiler milli görüş gömleğini çıkarırlarsa benzer başarıyı sağlayamazlar'' dedi.

Daha sonra, Kutan'a, doğum günü olması dolayısıyla partililerce çiçek sunuldu. 



Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,982 µs