En Sıcak Konular

Kırat'ın süvarisi: Türkiye'nin yeleleri tutuluyor

5 Nisan 2008 16:48 tsi
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''Türkiye sürekli ilerlemek istiyor ama Türkiye'nin yelelerinden tutup ilerlememesi için gayret gösteren hem iç odaklar hem dış odaklar mevcut'' dedi.

 ''Beyaz yürüyüş'' adı altında çeşitli illere yapacağı ziyaretlere Çanakkale'den başlayan Soylu, Kolin Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin ekonomisinin, 2007'nin haziran-ağustos aylarında başlayan ve bütün dünyada da hissedilen ekonomik kriz nedeniyle kırılganlığa dönüştüğünü savundu.

Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarsızlıkla karşı karşıya olduğunu, bu durumun çiftçiyi, esnafı ve vatandaşı tedirgin ettiğini belirten Soylu, bu tedirginliği ortadan kaldırıcı herhangi bir girişimin söz konusu olmadığını öne sürdü.

Soylu, şöyle devam etti:

''Türkiye'de gerginlik alabildiğine devam etmektedir. Bir tarafta üniversitelerde gerginlik, parti kapatma, sivil Anayasa gelecek gelmeyecek gerginliği. Türkiye'de birbirini dinlemekten ve anlamaktan uzaklaşmış bir tablo sergilenmektedir. Bütün bunlar gelecek adına umutları besleyen ve Türkiye'nin modern ve güçlü olması için çaba sarf edilen bir ortamda, bir umutsuzluk penceresi olarak görünmektedir.''

DP'nin, sükunetin, demokrasinin, Türkiye'nin kalkınması ve gelişmesinin, milli iradenin tecelli etmesinin, hukukun üstünlüğünün tarafında olduğunu bildiren Soylu, ''Demokrat Parti Türkiye'nin yeni alternatifi olma yolundadır; bunun için pozitif bakma ve gerçekçi bakma noktasındaki kararlılığına devam etmektedir'' diye konuştu.


-TÜRKİYE EKONOMİSİ-


Soylu, bugün ekonominin, Türkiye'nin çok dikkat etmesi, hükümetin çok ciddi bakması gereken konulardan biri olduğunu belirterek, Türkiye'nin çok acil bir şekilde bu meseleleri çözüme kavuşturması gerektiğini, önüne 20 yıllık perspektifler koyabilecek, bir programa, öneriye, alternatife ve ciddi bir siyasi akla ihtiyacı olduğunu savundu.

Türkiye'nin gerçek gündeminin ekonomi ve demokrasi olduğunu, ekonomide liberalizmin sağlanması halinde üretimde, istihdamda, tarımda ve sanayide istenilen noktaya gelinebileceğini vurgulayan Soylu, ''Türkiye üzerindeki tabuları atmalıdır. Türkiye değişim ve dönüşümle karşı karşıya kalmalıdır. Türkiye sürekli ilerlemek istiyor ama Türkiye'nin yelelerinden tutup ilerlememesi için gayret gösteren hem iç odaklar hem dış odaklar mevcut'' dedi.

Süleyman Soylu, Türkiye'de gündemin sürekli değiştirilmeye çalışıldığını düşündüğünü, oluşturulan ''korku istasyonları'' ile Türkiye'nin dünya ile bütünleşmesinin, dünyadaki gelişmeleri algılayabilmesinin sürekli olarak engellendiğini savundu.
 



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,725 µs