En Sıcak Konular

Özkök'ten Hükümet ve TSK'ya övgü!

5 Nisan 2008 14:57 tsi
Özkök'ten Hükümet ve TSK'ya övgü! "Hükümetle Silahlı Kuvvetlerin birlikte çalışması, tam olması gerektiği gibi" diyen eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, PKK'nın umudunun kırıldığını söyledi.

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, teröristlerin terörden vazgeçirilmesi yönünde yapılacak düzenlemeler konusunda, 'Bu konularda inisiyatif almaktan çekinilmemelidir' dedi. Özkök, yaşanılan sürecin diplomatik, politik ve stratejik bir başarı olduğunu söyledi.

Önceki gün Habertürk'e açıklamalarda bulunan Özkök, PKK'nın düştüğü bu zor durumdan çıkmak için terör eylemleri yaptığını belirtti ve şunları söyledi:

HÜKÜMET - ORDU İLİŞKİSİ

Hükümetle Silahlı Kuvvetlerin birlikte çalışması, tam olması gerektiği gibi gidiyor. Hükümet ve Silahlı Kuvvetler büyük bir hükümete yakışır şekilde davranıyor. PKK'nın ümidi kırılıyor. Terörü bir anda bitirecek sihirli değnek yok. Böyle bir beklenti içinde olmamak lazım. Teröre bulaşanların ümidinin kırılması gerekiyor. Bir yerde PKK'ya sempatiyle bakanların, onları destekleyenlerin onları dışlaması, sorgulaması gerçekleştiğinde başarı sağlanır."

Bu konularda inisiyatif almaktan çekinilmemesi gerektiğini kaydeden Özkök, şöyle devam etti:

PİŞMANLIK YASASI

'Büyük bir kitlenin gururunu incitmeden yapmak gerekir. Yasanın adı bile önemli. 'Pişmanlık Yasası' dedik, ama oradan ayrılacak olanlar pişman olmuş görünmek istemiyorlar.

Örgütten kurtulanların yüzünü bile kurtarmak gerekir. Yasanın adı çok önemli. Bu tür önerileri kestirip atmamak gerekiyor. Mevcut kanun canlandırılabilir ya da yerine başka bir şey getirilebilir.

Toptan af çıkarmak doğru değil. Suça karışmış olanlar, ancak ulusun merhametiyle affolunabilir. Bu tür bir çalışmada zamanlama, kullanılacak kelimeler düşünülmelidir.'

SINIRÖTESİ OPERASYON

'Olayları olduğundan çok iyimser ya da kötümser yorumlamamak lazım' diyen Özkök, şöyle devam etti:

'Hükümetin bu son süreçte yaptığı girişimler diplomatik yönden başarılı olmuştur. Dünya kamuoyunun desteği bizim için ne kadar olumlu ise PKK açısından o kadar olumsuzdur. PKK ilk kez kendisine ümit veren çevrelerden tepki almıştır. Onların desteğini yitirmiştir.

Aslında hata üstüne hata yapıyor. Bu şiddet eylemleriyle içeride hâlâ güçlü olduğu mesajını verdiğini sanıyor ise de uluslararası kamuoyunda büyük tepki topluyor.

Milli bir davada olması gereken durum ne ise şu anda tam o oluyor. İtidalle, başarıyla yürütülen bir süreç görüyoruz şu anda. Bu arada 3-5 terörist öldürülüyor gibi yaklaşmamak lazım. Şu andaki süreç, diplomatik, politik ve stratejik bir başarıdır.'



Bu haber 758 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,465 µs