En Sıcak Konular

CHP, MEB sitesini de Meclis'e taşıdı

5 Nisan 2008 12:00 tsi
CHP, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilköğretim okulları ve liselere verdiği internet sitelerinde Said Nursi, İmam-ı Azam gibi kişilerin dini vaazlarının yer aldığı iddialarını Meclis’e taşıdı.

             
 CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilköğretim okulları ve liselere verdiği internet sitelerinde, günün sözü ya da güzel sözler başlığı altında din propagandası yaptığını savundu.

CHP’li milletvekili Sacid Yıldız, sitede ünlü düşünür, bilim adamı ve sanatçılarının sözlerinin yanı sıra, bunların arasına sıkıştırılmış bir şekilde Said Nursi, İmam-ı Azam gibi kişilerin dini vaazlarının yer almasının dikkat çekici olduğunu söyleyerek “Okullarda internet sitelerinin içerik bakımından aynı oluşu, kafalarda soru işareti bırakmakta, ilköğretim okulları ile liselerde yaş ayrımı yapılmaksızın aynı bilgiler sunulmaktadır” dedi. Yıldız önergesinde şunları sordu:

“Bakanlığınızca okullara verilen internet sitelerinde ünlü düşünür ve bilim adamlarının sözlerinin olması, küçük yaşta ve gelişmekte olan çocuklarımızın geleceğe dönük atacakları adımlarda bir anlam taşımakta fakat; Said Nursi ve İmam-ı Azam isimli şahısların dini vaazlarına hangi sıfatla ve ne için yer verilmektedir?

Cumhuriyet’in kurucusu olan Ulu Önder Atatürk’e ayrılmış bir köşede, Cumhuriyet karşıtı düşüncelere sahip insanların sözlerine yer verilmesi nasıl açıklanabilir? Bu siteler hazırlanırken; ilköğretim okullarına giden öğrenciler ile liseye giden öğrencilerin algılama ve anlama kapasitelerinin aynı olmayacağı neden göz önünde bulundurulmamıştır?” 
 



Bu haber 381 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,006 µs