En Sıcak Konular

İşte Erbakan'ın ev hapsi koşulları

5 Nisan 2008 10:31 tsi
Erbakan'ın 2 yıl 4 aylık ev hapsi cezası başlıyor. Peki Hoca neleri yapıp, neleri yapamayacak? İşte ev hapsinin koşulları...

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın ’özel evrakta sahtecilik’ suçundan aldığı 2 yıl 4 aylık ceza onandı. Yaşı nedeniyle ’Hoca’, cezasını evde çekecek. Ancak ev cezası her şey dahil tatil gibi... Deniz, bahçe, ziyaretçi, telefon serbest. Hatta telekonferansla mitinge bile katılabilecek!

Cezaevinde geçirecek olsaydı 11 aya düşecek olan hapis cezası, “özel inf az koşulları” nedeniyle 2 yıl 4 ay olarak uygulanacak.

Ancak Hoca bu cezayı çekerken pek de zorlanmayacak. Hoca eşinin vefatı ve ilerleyen yaşı nedeniyle özellikle son bir yıldır sadece cuma namazları için Balgat’taki Muradiye Camii’ne gitmek için evinden çıkıyordu. Ayrıca normal zamanda ne yapıyorsa yine hemen hepsini yapabilecek.

İşte Hoca’nın özel infaz koşulları:

ZİYARETÇİLER GELİP GİDECEK: Erbakan’ın Balgat’taki evi hem partililerin hem de Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen sevenlerinin en sık ziyaret ettiği yerlerden biri. Hoca cezasını çekerken de ziyaretçileriyle istediği gibi görüşecek.

TELEFON SERBEST: Hoca istediği herkese istediği zaman telefonla ulaşabilecek. Telefon kısıtlaması olmadan dilediği kişilerle görüşebilecek.

KENDİ HAPİS, SESİ ÖZGÜR: Erbakan’ın, bedeni evde olacak ama sesini istediği zaman duyurabilecek. Telekonferansla mitinge bile katılıp, halkı selamlayabilecek. Hoca partililerine ulaşmak için yine sesini kullanabilecek.

CUMAYI BAHÇEDE KILABİLECEK: Evden ayrılamadığı için cuma namazlarını Balgat’taki Muradiye Camii’nde kılamayacak. Hocanın hayatındaki en büyük değişiklik cumalarını evinde geçirecek olması olacak. Ancak Hoca, konutunda ayrılacak bir bölümde veya bahçesinde ziyaretçileriyle namaz kılabilecek. Yani Balgat’taki evini mescit gibi kullanıma açabilecek.

DOKTOR RAPORUYLA DENİZE DE GİREBİLİR: Erbakan, evinin bahçesine istediği zaman çıkabilecek, misafir ağırlayabilecek. Hoca bahçesine çıkmakta da özgür. Evinin dört bir tarafını çevreleyen yemyeşil bahçesine dilediği zaman çıkıp, hava alıp, misafirleriyle de burada görüşebilecek. Cezasının yazlık bölümünü de isterse Altınoluk’taki yazlığında çekebilecek. Ancak sağlık sebebi dışında denize giremeyecek. Hoca bel ağrıları nedeniyle yüzmek isterse ve bunu doktor tavsiyesiyle bildirirse denizin nimetlerinden de faydalanacak.

“MEŞRU” NEDENLE DIŞARI ÇIKABİLİR: Dışarıya ancak, “meşru ve kabul edilebilir mazeret” bildirerek, savcılıktan izin alarak çıkabilecek. Hastalık ya da binada zorunlu tamirat olması halinde veya doğal afetler sebebiyle evden dışarı çıktığında da “derhal” bilgi verilecek.

SÜREKLİ KONTROL EDİLECEK: Erbakan’ın konutta olup olmadığı, eve gelerek veya telefonla aranıp kontrol edilecek.



Bu haber 862 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,778 µs