En Sıcak Konular

Evleri, arazileri ve yeşil kartı var

4 Nisan 2008 23:24 tsi
Bingöl'de altında son model cipi olan ve yakınlarının adına 66 gayrimenkulu bulunan bir vatandaşın aynı zamanda yeşil kart sahibi olduğu ortaya çıktı.

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye’de nüfus oranına göre en fazla yeşil kartlının Bingöl’de bulunduğunu belirterek, “Altında son model cipi olan ve yakınlarının adına geçirdiği 66 parça gayrimenkul bulunan bir vatandaşın da yeşil kart aldığını tespit ettik. Bu şahısla ilgili soruşturma başlattık, Yeşil kartını iptal ettik” dedi.

Basın toplantısı yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla sağlık müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ‘Tek adımda hizmet’ bürosunun açılmasıyla bundan sonra hiç kimsenin yeşil kart, yaşlılık, özürlü maaşları ile vakıf gibi olanaklardan yararlanmak için elinde evrakla kurum kurum gezmeyeceğini söyledi. Yeşil kart konusuna özellikle değinen Vali Balkanlıoğlu, şunları söyledi:

“Bingöl’ün 26 Mart 2008 tarihi itibariyle nüfusunun yüzde 77’si yeşil kartlı. Nüfusumuz 251 bin, ancak bunun 131 bin 348’i yeşil kartlı. Haksız yere yeşil kart alanları, yeşil kart veren memurlar hakkında inceleme başlattık. Cipi olan vatandaşın resmi kayıtlarda hiçbir mal varlığı görünmüyor.

 Ancak çevrede yapılan araştırmalarda çok kıymetli malvarlıkları yakın akrabalarının adına kayıtlı olduğundan haksız yere yeşil kart alan bu şahıs hakkında soruşturma başlattık. Bingöl genelinde tüm yeşil kartları incelemeye aldık, yapılan inceleme sonucunda haksız yeşil kartların tamamı iptal edilecek.”

 



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,177 µs