En Sıcak Konular

Mutlu yuva için iki önemli sır

4 Nisan 2008 17:23 tsi
Saygı ailenin önemli taşı.İşte diğer birleştirici unsur...

En baştan sağlam esaslar üzerine kurulmuş ve maddî manevî saaâdetin dalgalanıp durduğu bir yuva, milletçe var olmanın en sağlam temel taşıdır. Herkesin yuvası küçük bir dünyadır. Burada mutluluğu yakalayan bir insan geleceğe emin adımlarla yürüyecek ve hayatın her karesinde huzur ve saadeti yudumlayacaktır. Yuvada huzuru ve mutluluğu yakalamanın iki temel şartı vardır:

Bunlardan bir tanesi aile fertlerinin her birinin birbirlerine karşı samimi, ciddi ve fedakâr bir şekilde saygı göstermesidir. İkincisi ise aile fertleri arasında şefkat yörüngeli merhamet hissinin ön planda olmasıdır. Birbirinin mahremiyetine girmiş, birbirine gönül vermiş, dert, sıkıntı ve zorluklara birlikte göğüs germiş eşlerin karşılıklı anlayış havasına girmesi ve birbirini hoşgörmesi icap eder.

Bir insanın hanımına kötü davranması, dış âlemin gürültülerinden kaçarak huzur ve sükûnetine sığındığı mutluluk yuvasını kendi eliyle bozup dağıtması demektir. Bu konuda eşlerin birbirlerine karşı çok dikkatli davranmaları gerekmektedir.

EŞİNİZE İYİ DAVRANIN

Asr-ı Saâdet'ten yani Peygamber Efendimiz'in yaşadığı o kutlu devirden alacağımız bir örnekle bu konuya açıklık getirmeye çalışalım: Resûlullah Efendimiz erkeklerin eşlerini dövmelerini yasaklamıştı. Bir gün Hazreti Ömer Peygamberimiz'in huzuruna gelerek kadınların iyice şımardıklarını, kocalarını dinlemez olduklarını söyledi.

O zaman Allah'ın Resûlü erkeklerin eşlerine karşı daha ciddi tavır takınabileceklerini belirtti. Birkaç gün sonra kadınlar Resûlullah'ın hanımlarına gelerek kocalarını şikâyete başladılar. Bunun üzerine sevgili Peygamberimiz şöyle buyurdu: "Birçok kadın Muhammed ailesine gelerek kocalarını şikâyet ediyorlar.

Kadınlarını üzen o kimseler sizin hayırlınız değildir." Ne var ki, ister erkek ister kadın, insanoğlu iki uç arasındaki orta yolu kolay kolay bulamamaktadır. Bu dengeyi yakalayabilmek için insanın çok hassas olması gerekmektedir. Eşler, problemlerini karşılıklı anlayış ve ilgiyle çözmeli, meseleleri büyütüp içinden çıkılmaz hale getirmemeliler.

Bugün



Bu haber 470 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,465 µs