301 tehdidi: Sonunuz olur | " /> 301 tehdidi: Sonunuz olur | "/>

En Sıcak Konular

MHP'den 301 tehdidi: Sonunuz olur

4 Nisan 2008 15:19 tsi
MHP'den 301 tehdidi: Sonunuz olur Hükümetin 301. maddenin değişikliği ya da iptali noktasındaki adımına MHP'den çelmeler sürüyor. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, AKP'yi üstü kapalı bir biçimde tehdit etti. 'Hamle yapmayın, sonunuz olur!'

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Avrupa Adalet Divanı'nın, PKK'nın terör örgütü listesinden çıkartılması kararının, AB ile tüm ilişkileri yeniden gözden geçirmek için yeterli bir sebep olduğunu söyledi.

MHP, Avrupa Adalet Divanı'nın, PKK'nın, AB'nin terör örgütleri listesinden çıkarılması yönündeki talebi kabul etmesine sert tepki gösterdi. TBMM'de gazetecilerin sorularını cevaplayan MHP Grup Başkanvekili Şandır, bu kararın, AB ile tüm ilişkileri gözden geçirmek için yeterli bir sebep olduğunu vurguladı.

PKK'nın, etnik, bölücü bir terör örgütü olduğunu, Türkiye'yi tehdit ettiğini, Türk insanının can ve mal güvenliğine saldırdığını ifade eden Şandır, Türkiye'nin tüm ilişkilerini, muhataplarının PKK ile olan münasebetlerine göre ayarlamak zorunda olduğunu vurguladı. Türkiye'yi yöneten siyasi iktidarın, Türk milletinin iradesine rağmen dış politikada adım atmasının mümkün olmadığını söyleyen Şandır, "AB'nin PKK'ya karşı böyle bir yaklaşımı, Türkiye'yi yöneten siyasi iktidar olarak AK Parti'nin AB ile ilişkilerini gözden geçirmesini gerektirir. MHP olarak biz bu noktada iktidarı çok yakından takip edeceğiz. Böyle bir yola tevessül ettiklerini gördüğümüzde de milletimiz adına yoğun bir muhalefet yaparız" şeklinde konuştu.

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barosso ve Genişlemeden Sorumlu üyesi Olli Rehn'in Türkiye'ye yapacakları ziyarete ilişkin soru üzerine Şandır, Barosso ve Rehn'in ziyaretine özel bir anlam yüklelemek gerektiğini kaydetti. Şandır, geliş ziyaretinin sebebi ve kapsamını bilmek gerektiğini belirtti. Türkiye'nin egemen ve bağımsız bir devlet olduğunu vurgulayan Şandır, Türkiye'nin kendi iç politikasının zorluklarını, sıkıntılarını bir başka kuruluşma paylaşmayacağını ifade etti. Şandır, "Barosso, Türkiye'nin iç politikada bir zaafiyet içinde olduğunu düşünerek bazı dayatmalar için Türkiye'ye geliyorsa görecektir ki Türkiye kendi egemenlik ve bağımsızlığını korumakta birlikte hareket edecektir ve bu özel durumdan dolayı bazı dayatmaları kabul etmeyecektir" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın, İsveç'te yaptığı açıklamada TCK'nın 301. maddesinde değişiklik öngören düzenlemenin önümüzdeki dönemde çıkarılacağını açıkladığının hatırlatılması üzerine Şandır, AK Parti'nin, milletin kendisine verdiği yetki ve gücü kullanmayı başaramadığını ifade etti. AK Parti'nin bugün bir meşruiyet krizi içine düştüğünü ifade eden Şandır şunları kaydetti: "Artık kapatılma davası açılmış bir siyasi parti tarafından yönetiliyoruz. Bu iktidarın bundan sonraki her kararı hukuki meşruiyet tartışmasına sebep olacaktır. Bu da Türkiye'ye zarar verecektir. Bunun maliyetini halkımız ödeyecektir. Bu zaafiyet içinde AK Parti, milletin dışında bir başka güce sığınarak, onun gücünü kullanarak Türkiye'ye bazı şeyleri kabul ettirmeyi düşünürse yanlış yapar. 301 Türk milletine, Türk devletine, Türk milletinin değerlerine hakaret etmeyi serbest bırakan bir hukuki yaklaşımdır. 301'in kaldırılmasını Meclis'e getirmeleri halinde buna muhalefet edeceğiz. AK Parti, AB'nin desteğini kazanabilmek açısından bu türlü tavizler verecekse, bu kendisinin de sonu olur. O zaman da AK Parti ile her türlü işbirliğini, mutabakatı gözden geçirmemiz için yeterli, geçerli bir sebep ortaya çıkmış olur."

MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici ise Avrupa Adalet Divanı'nın kararına ilişkin yaptığı değerlendirmede PKK terör örgütünün AB ülkeleri tarafından her anlamda desteklendiğine dair onlarca belge ve bilgi varken, terör örgütünün eleman bulma, lojiksik destek sağlamak ve lobi faaliyetleri noktasında AB Parlamentosu'nun içinde toplantılar yapabilecek kadar ileriye gittiği bir dönemde Avrupa'nın PKK'yı terör örgütü listesinden çıkarmasının hiç sürpriz olmadığını söyledi. AB'nin kimi ülkelerinin, PKK'yı desteklemek suretiyle Türkiye hakkındaki niyetlerini ortaya koyduklarını bir defa daha ifşa ettiklerini belirten Ekici, PKK'nın listeden çıkartılmasını Türkiye'nin, Türk milletinin ve TBMM'nin çok doğru analiz etmesi gerektiğini söyledi. Ekici, "Bu, Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı yapılmış bir saldırıdır. Bir taarruzdur. Türkiye Cumhuriyeti devletinin yapısını, bayrağını, toprak ve millet bütünlüğünü hedef alan bir terör örgütünü terör örgütü olmaktan çıkaran bir karar, Türkiye'ye bir anlamda savaş ilanıdır. Türkiye'nin soğukkanlı bakış açısıyla bütün AB süreçlerini tekrar gözden geçirmesi gerekir. Hükümetimiz ve Parlamentomuz Avrupa'nın bu şaşı bakışını doğru değerlendirmek ve bir eylemlilik koymak zorundadır" şeklinde konuştu.

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ise bu karardan, 301 ile PKK'nın terör listesinden çıkartılmasının ve hükümetin AB politikalarının birbirine endeksli ve beraber takip edilmesi gereken konular olduğu sonucunu çıkardığını bildirdi. Uzunırmak, hükümetin bunları birbiriyle bağdaştırarak politika izlediğini öne sürdü.



Bu haber 413 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,159 µs