En Sıcak Konular

Sezer, CHP ittifakına kapıyı kapattı

4 Nisan 2008 14:23 tsi
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "22 Temmuzda ittifak yaparak ağzımızın payını aldık. Vatan görevi yaptık. İyi olacağını sandık. Ama..." dedi ve çok iddialı sözler sarf etti.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Cumhuriyet döneminde hem de 2 kez, hiçbir partiye nasip olmayan oyla, seçilen Hükümet, ekonomide, dış politikada ve istikrarda başarısız olmuştur'' dedi.

Sezer, incelemelerde bulunmak üzere geldiği Hatay'da, Vali Ahmet Kayhan'ı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, tarihi geçmişi ve 3 semavi dini bünyesinde barındıran kentte her geldiğinde önemli değişikliklerle karşılaştığını söyledi.

Vali Kayhan, ziyaretten memnun kaldığını söyledi. Ziyaret, daha sonra basına kapalı devam etti.

Daha sonra, Antakya Gazeteciler Cemiyetini (AGC) ziyaret eden Sezer, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hatay'ın farklı inançlardaki vatandaşların yaşadığı bir kent olduğuna dikkati çeken Zeki Sezer, ''Vatandaşları inananlar inanmayanlar, türban takanlar takmayanlar diye kutuplara ayıran Hükümet yetkililerine en çarpıcı örnek Hatay'dır. Hoşgörü, huzur ve barış kenti Hatay, başta siyasetçiler ve tüm ülkelerin her yönüyle değerlendirmesi ve yararlanılması gereken kenttir'' diye konuştu.

AK Parti Hükümetinin aldığı yüzde 47 oranındaki oyu kötüye kullandığını ifade eden DSP lideri Sezer, şöyle devam etti:

''Cumhuriyet tarihinde hem de 2 kez, hiçbir partiye nasip olmayan oyla, seçilen Hükümet, ekonomide, dış politikada ve istikrarda başarısız olmuştur.

Avrupa Adalet Divanının, terör örgütü PKK'nın AB terör örgütleri listesine alınmasına ilişkin AB Konseyi kararını iptal etmesiyle ilgili karar, hükümet boşluğundan kaynaklanmıştır. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's, Türkiye ekonomisini durağandan negatife çevirdi. Cari açık her geçen büyümektedir. Bunu vatandaşlar da hissetmeye ve görmeye başladı. İşsizlik, yoksulluk arttı. AK Parti gerginlikten başka bir şey yapmıyor.''

Türkiye'nin AB'den koparıldığını öne süren Zeki Sezer, ''AK Partililer hükümet olmadan önce 'AB Hristiyan ve Batı Kulübüdür' diyorlardı. Sonra göreve gelince bir numaralı AB yanlısı oldular. Bunların ciddi ve inandırıcı olmadığını biliyorduk. Şimdiki gelişmeler de bunu kanıtlıyor'' dedi.

Hükümetin hızla kadrolaştığını da öne süren Sezer, önemli noktalara yandaşlarını yerleştiklerini kaydetti.


-''DSP'NİN OYLARI ARTIYOR''-


DSP'nin oylarının hızla arttığını, yerel seçimlerde bunu kanıtlayacaklarını belirten Sezer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bülent Ecevit'in çizdiğe yoldan gitmekteyiz. Ecevit, oy kaybetme pahasına doğru ve düzgün işler yaptı. Bizlerin de parolası aynı. Ekonomide, dış politikada, ülke sorunlarında projelerimiz hazır. Yerel seçimlerin startını verdik. Türkiye'de DSP'li belediye başkanları tüm engellemelere rağmen başarılı olmuştur. Hepsi, ülkeye, topluma hizmeti düşünmüşlerdir. DSP'nin oyları arttı. Büyük katılımlar oldu. Yakın zamanda sürpriz katılımlar yaşanacak. Bursa, Eskişehir, Ordu, Bartın, Lüleburgaz gibi yerlerde rakibimiz yok. Hatay belediye başkanlığını da kazanacağız.''


-''AĞZIMIZIN PAYINI ALDIK, ASLA İTTİFAK DÜŞÜNMÜYORUZ''-


Bir gazetecinin ''Başka partiyle ittifak yapacak mısınız?'' sorusunu yanıtlayan Sezer, ''AK Parti'nin hükümet olmasında solun çekişmesinin de payı var. 22 Temmuzda ittifak yaparak ağzımızın payını aldık. Vatan görevi yaptık. İyi olacağını sandık. Yanıldık. Bir daha asla ittifak düşünmüyoruz. Kadrolarımızla, duruşumuzla tek başımıza daha çok oy alacağımıza inanıyorum. Bunu seçimlerde kanıtlayacağız'' dedi.

 

AGC Başkanı Ahmet Abdullahoğlu da tüm partilerin seçimlerde medyaya destek olacağının sözünü verdiğini, ancak hükümet olunca unutulduklarını belirterek, gazetecilerin kıdem tazminatı ve diğer kazanılmış haklarının gasbedilmesine gereken tepkinin gösterileceğini belirterek Sezer'den de yardım istedi.

Toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı Melda Bayar, Genel Sekreter Yardımcısı ve Adana Milletvekili Mustafa Vural, Genel Sayman Hasan Suna, İl Başkanı Adnan Günal katıldı.


haber7



Bu haber 491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,449 µs