'Şimdi ağzıma tüküreyim' | " /> 'Şimdi ağzıma tüküreyim' | "/>

En Sıcak Konular

'Şimdi ağzıma tüküreyim'

4 Nisan 2008 10:06 tsi
'Şimdi ağzıma tüküreyim' AKP için 'ayak takımının iktidarı' diyen ve 'Çobanla benim oyum niye eşit' dediği gerekçesiyle eleştirilen manken Aysun Kayacı, kendisine yöneltilen tepkilere bu haftaki programında yanıt verdi. Ünlü manken ağzını biraz bozdu...

NTV'de yayınlanan "Haydi Gel Bizimle Ol" programının geçen haftaki bölümünde, AKP için "Ayak takımının iktidara getirdiği parti" ifadesinde bulunan Aysun Kayacı, daha sonra da "Dağdaki çobanla benim oyum eşit mesela. Niye?" demişti.

Kayacı'nın bu sözleri hafta boyunca hem basında hem de siyasiler tarafından tartışılmıştı. Bu tartışma ortamında Kayacı ile ilgili ağır ifadeler kullanılmış, hatta Müjde Ar ile birlikte 301'lik olmuşlardı.

Programa ciddi ve dekoltesiz bir kıyafetle katılan Aysun Kayacı, programın bu haftaki bölümünde sözlerinin basın tarafından çarpıtıldığını iddia ederek, gergin ve ağlamaklı bir ifadeyle şunları söyledi:

- "Keşke sözlerim yol açsaydı, söylemediklerim yol açtı tepkilere... Çok acayip, bir sürü insan yorum yaptı, eleştirdi, hakeret etti. Şunu isterdim ki, oturup izleyip de yorum yapsalardı, yorum yazsalardı, ya da eleştirselerdi, ya da hakaret etselerdi
- Şimdi ben mazur görüyorum. Çünkü ben Türk basınını gayet iyi biliyorum. Çünkü kendi menfaatleri doğrultusunda çok güzel saptırdılar.

- "Dağdaki çobanla benim oyum eşit olamaz" demişim. Arkasından da demişim ki, 'Ben buna inanıyorum demiyorum. Ben bunu sorgulamaya başladım' demişim. Yani fikir düzeyinde çok zengin bir argümanken, bu, fikir düzeyinde konuşulabilecekken, tartışılabilecek bile demiyorum, konuşabilecekken bu...

- Ben bana tepki gösteren hiç kimseyi sorumlu tutmuyorum. Sözlerim çarpıtıldı, hem de basın kuruluşları kendi menfaatleri doğrultusunda çarpıttılar. Ben insanlar, herkes oturup her okuduğunu sorgulasın sonra da oturup izlesin 'bu kız gerçekten ne demiş' demiyorum. Ama bu konu hakkında yorum yapacaklarsa, yorum yazacaklarsa, hakarette bulunacaklarsa birinci kaynağından izlemeli ve az önce söylediğim gibi olaya bu şekilde yaklaşmalıydılar. Ama ben fikrim gelirse yine ben susmayacağım. Çünkü bu ülkenin gençlerini susturamayacaklar. İstedikleri kadar da çarpıtabilirler. İstedikleri kadar da nemalanabilirler. Ben ne dediğimi gayet iyi biliyorum."

Geçen haftaki programda Aysun Kayacı'nın sözlerine karşı çıkan Müjde Ar, Kayacı'ya yönelik eleştirilere çok üzüldüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ben tabii çok üzüldüm. Bu kadar genç bir insanın bu kadar üstüne gidilmesine ve bizim içimizde bir linç şeyi de var yani. Linçten öte hatta bir recm neredeyse yani. Aysun bir de kadın ve genç bir kadın. Yok bacağı deniyor, yok orası deniyor, burası deniyor. Ben çok çok üzüldüm. Zaten tartışmanın oraya gideceğini bilseydim 'Seninle aynı fikirdeyim' derdim yani inadıma... Burada şöyle bir şey var, burada Aysun 'Fikirlerim henüz oluşmadı' diyor. Netleşmiş de olabilir ve o şekilde düşünüyor olabilirsin. Bunları çok fazla ciddiye almamak lazım. Benden sana abla tavsiyesi."

Müjde Ar, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunulmasını da 'komik' olarak nitelendirerek şöyle konuştu: "Barınma, eğitim, kültürel haklarını savunduğum insanlar benim hakkımda haklarını savunuyorum diye suç duyurusunda bulundular. Bütün bunlara ancak gülünür ve geçilir. Komik çünkü burası. Komik yani."

Kayacı, program sırasında yapılan eleştirilere yönelik olarak şu dikkat çekici sözleri de sarf etti:

- Sözü söyleyenin itibarını sarsarak, sözün itibarını sarsmaya çalışıyorlar ve bunu çok kolay yapıyorlar.

- Sevilmediğimiz kabul edildiği için, şöyle bir puan toplama çabası... Genel olarak zaten sevilmiyor kabul edildiğim için, dolayısıyla ne derse de 'Bir kurşun da ben atayım, bir artı da ben kazanayım' çünkü çok kolay.

- Ben biraz daha söylemediğim sözler üzerinden bunlar yazılıp, çizilip, çarpıtılırsa, yorumlar yapılırsa gerçekten tekzip edeceğim yani.

- Ben ülkemi sevdiğim için konuştum ya. Şimdi ağzıma tüküreyim, başka bir şey demiyorum.

- Teşekkür ediyorum, en azından izledikleri için. (Kendisi hakkında olumlu eleştiriler yazanlar için söylüyor)

- Keşke izleseler. Geçen hafta 'Ben de oradan geldiğim için o yüzden en çok benim konuşmaya hakkım var' diye bir söylemde bulundum. Yani nerelerinden anlıyorlarsa oralarına konuşayım yani.

Müjde Ar: "Bravo Aysun"



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,743 µs