En Sıcak Konular

AB'den Türkiye'ye net çözüm!

4 Nisan 2008 09:38 tsi
Lagendijk, Türkiye'nin yaşadığı siyasi sıkışıklıktan çıkabilmesi için önemli bir çözüm önerisinde bulundu. Mesaj ilk başta kapatılmaya çözüm arayan AK Parti'ye..

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Joost Lagendijk, ''AK Parti'nin kapanmasını önlemek lazım. Benim hükümete önerim; tam bir reformlar paketi sunmasıdır. Yeni, medeni, demokratik bir anayasa yapılmalı ki partiler kapatılamasın'' dedi.

AB Bölgeler Komitesi Türkiye ile İlişkiler Çalışma Grubu Toplantısı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda başladı.

"HAYAL KIRIKLIĞI BAŞLADI"

Joost Lagendijk, toplantının "AB Katılım Müzakereleri" başlıklı oturumunda yaptığı konuşmada, Türkiye'de 2007'nin Temmuz ayında yapılan seçimlere atıfta bulunarak, AK Parti'nin aldığı oy oranının AB içindeki beklentileri de artırdığını ifade etti.

Lagendijk, "2003-2004 yıllarının, AB ile Türkiye arasında altın yıllar olduğunu belirterek, "Bu süreçte Türkiye ile müzakere kararı alındı. Türkiye'de pek çok reform yapıldı. Ancak 2005 ve 2006'da reformlar konusunda bir şey olmadı. AB'ye ifade özgürlüğü, Kürt sorunu, yerel idarelere daha fazla hak verilmesi gibi konularda verilen sözler tutulmadı ve geçen aralık ayından sonra bir hayal kırıklığı başladı" dedi.

'BAŞÖRTÜSÜNDE STRATEJİK HATA YAPILDI'

Konuşmasında, üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılması konusuna da değinen Lagendijk, AB içinde buna "Hayır" diyecek önemli bir çevre bulunmadığını ifade etti.

Ancak zamanlamanın kötü olduğunu belirten Lagendijk, "stratejik hatalar yapıldığını ve Türkiye'de bir gerilim yaratıldığını" savundu.

HÜKÜMETE DEMOKRATİK ANAYASA ÖNERİSİ

Ardından da AK Parti hakkında kapatma davası açıldığını anlatan Lagendijk, "Avrupalıların, oyların yüzde 47'sini alan bir partinin kapatılmak ve başbakanın da 5 yıl politikadan uzak tutulmak istenmesini anlayamadığını" kaydetti.

Türkiye'de son dönemde olup bitenlerin doğurabileceği sonuçların tartışılması gerektiğini söyleyen Lagendijk, "AK Parti'nin kapanmasını önlemek lazım. Benim hükümete önerim; tam bir reformlar paketi sunmasıdır. Yeni, medeni, demokratik bir anayasa yapılmalı ki partiler kapatılamasın. Yegane çıkış yolu, hükümetin reformları yapıp, vaatlerini yerine getirmesi olacaktır" diye konuştu.

hurhaber



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,815 µs