En Sıcak Konular

Meclis'te 'Salak-uşak' tartışması

4 Nisan 2008 09:28 tsi
TBMM Genel Kurulu'nda Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı görüşülürken, AK Parti, CHP ve DTP'liler arasında küfürlü kavga çıktı. Emek Platformu ile uzlaşılan bir değişiklik önergesi ise AK Partililerin oylarıyla reddedildi. Ancak...

Genel Kurul'da, dün Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nın 31 ve 60'ncı maddelerini içeren 2. bölümü görüşülürken, söz alan CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, AKP ve DTP'yi eleştirdi. DTP'nin TBMM'de sürekli Nevruz olaylarını gündeme getirip, bölge insanına işkence yapılarak öldürüldüğü iddiasında bulunduklarını dile getiren Özdemir, "Biraz namuslu olun. AKP karşınızda. Ortaya konuşmayın, çağırın cevap versinler. Gerçi DTP de AKP de birbirinin aynı. Biri laikliğe karşı, diğeri üniter devletin yapısını bozmak için mücadele ediyor" dedi. Bu sözler üzerine DTP ve AKP sıralarından sert tepki yükselirken, milletvekilleri sıra kapaklarına vurarak Özdemir'i protesto etti. Özdemir'e "özür dile", "sus, otur yerine" şeklinde laf atıldı. Sataşma gerekçesiyle söz alan AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, "Sosyal güvenlikle laikliğin ne alakası var? Cumhuriyetin her bir niteliği AKP ile daha da güçlenmiştir. Ay-yıldızlı bayrakta 70 milyonun kanı var. Bu milleti tahrik edici, bölücü konuşmak yanlış. Bu ülkede Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla Çerkeziyle biriz, kardeşiz" dedi. DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise şunları söyledi:

"Kolu kırılan 15 yaşındaki çocuk için, Van'da coplanıp ayaklar altına alınan 80 yaşında anamız için vicdanınız sızlamıyorsa o sizin sorununuz. Bu ülkede Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi Arnavutu, bir ve kardeşçe yaşayacağız. Herkese, size, bütün tahriklere rağmen. İsteyenler çözümü çetelerde, darbelerde halkın iradesi dışında arayabilir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Milletin önünde saygıyla eğiliriz ama işkencecilerin karşısında eğilmeyiz. CHP'yi özür dilemeye davet ediyoruz. Biz yeri geldiğinde herkesle omuz omuza mücadele ederiz."

"Salak-uşak" tartışması

Bu konuşmalar sırasında AKP ve DTP'liler birbirlerini alkışlarken, CHP sıralarında sert tepki yükseldi. DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "Niye özür dileyeceğiz, otur yerinize" diyen CHP Edine Milletvekili Rasim Çakır'a "ne kadar agresifsin" karşılığını verdi. Çakır'ın "salak" sözü üzerine, Sakık "uşak" diye bağırdı. CHP sıralarından DTP'lilere "terbiyesizler haddinizi bilin" şeklinde laf atılması üzerine, Kaplan, "Ölürüz de hakaret ettirmeyiz. Siz haddinizi bilin. Bize kimse küfredemez" karşılığını verdi.

MHP'liler araya girdi

Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil, gerginliği artması üzerine çalışma süresinin bittiğini de dikkate alarak oturumu kapattı. Çalışmaların sonlandırılmasına rağmen DTP ile CHP arasındaki kavga Genel Kurul Salonu'nda yumruklaşma noktasına vardı. Sakık ve Kaplan, CHP'li Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz ile Rasim Çakır'ın üzerine yürüdü. DTP ve CHP'lilerin kavgasını olayı sessizce izleyen MHP'liler araya girerek engelledi.

Olay sonrasında kavgayı değerlendiren Kılıçdaroğlu, "DTP ile AKP'nin gizli işbirliği ilk defa bu olayda ortaya çıktı" dedi.

Milliyet

 



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,498 µs