liderlik kavgası telsizlere yansıdı! | " /> liderlik kavgası telsizlere yansıdı! | "/>

En Sıcak Konular

Kandil'de liderlik kavgası telsizlere yansıdı!

4 Nisan 2008 08:14 tsi
Kandil'de liderlik kavgası
 telsizlere yansıdı!
Terör örgütünde Murat Karayılan'a yakınlığıyla bilinen Abdülkerim Ertaş'ın Şırnak'ta öldürülmesi PKK'da iç kavgayı körükledi. Olaydan Fehman Hüseyin'i sorumlu tutuluyor. İşte telsizlere yansıyanlar:

PKK'nın üst düzey sorumlularından ve Murat Karayılan'a yakınlığıyla tanınan Abdülkerim Ertaş'ın Bestler-Dereler bölgesinde ölü ele geçirilmesi örgütte büyük şok yaratırken, teröristler arasında yapılan telsiz konuşmalarında Ertaş'ın öldürülmesinden Suriye uyruklu Fehman Hüseyin'in sorumlu tutulduğu öğrenildi.

'SURİYELİ'NİN İŞİ

Şırnak'ın Bestler-Dereler Bölgesi'nde kalabalık bir terörist grubu tespit etmesinin ardından özel eğitimli timler tarafından gerçekleştirilen operasyonda aralarında terör örgütünün silahlı kanadının üst düzey sorumlularından "Kurtay Faraşin" kod adlı Abdülkerim Ertaş, yardımcılarından Şaban Aktaş, Mustafa İşçan ve Suriye kökenli Ali Mürşit adlı teröristler öldürüldü.

Ertaş, 2005'te Murat Karayılan'ın talimatıyla örgütün üst yönetim kadrosuna 2008 başında da "silahlı kanat sorumlusu" Suriyeli "Dr. Bahoz" kod adlı Fehman Hüseyin'in yakın adamı olan "Dr. Ali" kod adlı Yusuf Turhallı'nın yerine "Şırnak, Siirt, Bingöl, Bitlis" sorumlusu olarak atandı. Ertaş'ın öldüğü örgüte telsizle duyurulurken anonslarında, Ertaş'ı riskli eylemlere gönderdiği için Fehman Hüseyin suçlandı. "Suriyeli Dr. Ali'nin intikamını Kurtay yoldaşı harcayarak aldı", "Suriyelinin hırsı daha ne kadar arkadaşımızın başını yiyecek" şeklinde anonslara yol açtığı kaydedildi.

BİLEREK ÖNE SÜRDÜ

Güvenlik kaynakları, Fehman Hüseyin'in, kendi adamının yerine Ertaş'ın atanmasını hazmedemediğini ve sürekli riskli eylemlere yönlendirdiğini son eylem hazırlığında öldürülmesinin de bu iddiayı güçlendirdiğini belirttiler. Karayılan ve Hüseyin arasında yaşanan liderlik kavgasında bugüne kadar birçok terörist öldürüldü.

yenişafak



Bu haber 1,037 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,409 µs