En Sıcak Konular

Erdoğan gurbetçilere moral verdi

3 Nisan 2008 22:54 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in başkenti Stockholm'de Türklere seslendi.

Başbakan Erdoğan, gurbetçilere "Sizin sevinciniz bizim sevincimizdir." dedi. Erdoğan, İsveç'teki temaslarına gurbetçilerle bir araya gelerek tamamladı. "Türkiye seninle gurur duyuyor" tezahüratları arasında Stockholm Belediye Sarayı'na giren Başbakan Erdoğan, bin civarındaki gurbetçiyi seslendi.

Başbakan Erdoğan, gurbetçilere "Sizler mutluysanız bizler de anavatanımızda mutluyuz" dedi. Erdoğan, "Sizlerin sevinci bizim sevincimiz, sizlerin kederi bizim kederimizdir. Soydaşımızın meselesi bizim meselemizdir. Geçmişte buralarda unutulduğunuz hatırlanmadığınızı ihmal edildiğinizi düşündüğünüz zamanlar olabilir. Bu devirler, bu dönemler kesinlikle geride kaldı. Sizler her biriniz bizim İsveç'teki temsilcilerimizsiniz. Artık Türkiye'de hükümet Yozgat, Kayseri, Kırıkkale, Çorum ve Çankırı'ya ne kadar yakınsa şunu unutmayın Köln, Viyana, Paris ve Stockholm'e o kadar yakındır." şeklinde konuştu.

Bazı yurtdışı ziyaretlerinin Türkiye'de polemik konusu edildiğini hatırlatan Erdoğan, "Başbakan çok geziyor diyorlar. Başbakan şu şu ülkelere gidiyor buralarda ne yapıyor diyorlar. Bunu söyleyenler gurbetin ne demek olduğunu bilmiyorlar. Bunu söyleyenler benim dünyanın dört bir köşesinde yaşayan binlerce vatandaşım olduğunu bilmiyorlar. Dünyanın neresinde olursa olsun hangi uzak köşesinde olursa olsun benim kardeşim, benim soydaşım, benim vatandaşım devletinin, ülkesinin sıcaklığını hissetmelidir." ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, İsveç'teki gurbetçilere entegrasyon tavsiyesinde de bulundu. Erdoğan, "Şunu lütfen unutmayınız, bunu her yerde söylüyorum. Anadiliniz, kültürünüz, gelenekleriniz anavatanla bağlantılarınız hayati derecede önemlidir. Başta diliniz olmak üzere kültürünüzü hassasiyet içinde yeni nesle aktaracaksınız. Ancak bunu yaparken yaşadığınız, bulunduğunuz ülkenin dilini öğrenmek noktasında asla tereddüt etmeyiniz. Bunu ben biraz daha açıyorum. Bulunduğunuz ülkenin sosyal yaşamına, siyasetine, kültür-sanat ve bilim hayatına katılmak noktasında mutlaka azimli ve gayretli olunuz." dedi.

Erdoğan, konuşmasının ardından Türkiye'ye dönmek üzere Stockholm'den ayrıldı.

CİHAN



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,088 µs