En Sıcak Konular

Ağlatan 'Aşk Ayetleri' rekor kırıyor

3 Nisan 2008 19:16 tsi
İslam karşıtı Fitne filminin günlerdir şiddetle protesto edildiği Endonezya’da İslami motiflerle yüklü romantik bir film olan "Aşk Ayetleri" gişe rekorları kırıyor.

            
 En kalabalık Müslüman nüfusunu barındıran Endonezya’da dinsel tabuları yıkmak ve İslam’ın şefkatli yüzünü göstermeyi amaçlayan film, bir anda tüm dünyanın ilgisini çekti. Zira Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono ve hükümetin ileri gelenleri dahil 3 milyonu aşkın kişi ocak ayının ortasında gösterime giren Ayat Ayat Cinta (Aşk Ayetleri) adlı filmi izlemek için sinemalara akın etti.

Mısır’ın ünlü İslami El Ezher Üniversitesi’nden mezun Fahri Abdullah Sıddık adlı bir öğrencinin aşk gibi yaşamın en çetrefilli problemini İslami öğretiler yoluyla aşmaya çalışmasını konu alan film, İslam’ın kadınlara yaklaşımı ve çokeşli evlilikler gibi hassas konulara değiniyor. Filmin 33 yaşındaki yapımcısı Hanung Bramantyo, Aşk Ayetleri filmi ile Endonezya’nın Oscar’ı sayılan Citra ödüllerine iki dalda hak kazandı.

Filmi 80 yabancı diplomat ve büyükelçiyle lüks bir sinemada izleyen Yudhoyono ise duygularını "Birkaç kez gözyaşlarımı silmek zorunda kaldım. Filmin mesajı insanı can evinden vuruyor" sözleriyle dile getirdi. Yudhoyono’nun sözcüsü de filmin Hollandalı politikacı Geert Wilders’in internette geçen hafta yayımlanan ve İslam’ı kötüleyen Fitne filminin antitezi olduğunu söyledi.

Türk eşe Kıpti kuma

Ayat Ayat Cinta ya da Aşk Ayetleri, kendisine aşık olan dört farklı ve çekici kadın arasından bir eş seçmek zorunda olan yakışıklı ve kültürlü kahramanımız Fahri’nin hikayesini anlatıyor. Fahri en sonunda Türk asıllı Alman vatandaşı olan türbanlı Ayşe ile evleniyor. Ancak genç çiftin mutluluğu kısa süre sonra Fahri’nin yanlışlıkla tecavüzle suçlanması ve idamla yüzyüze gelmesiyle bozuluyor. Fahri’nin masumiyetini kanıtlayacak tek kişi ise Mısırlı Kıpti bir Hıristiyan olan Maria. Fakat o da Fahri’nin evli olduğunu öğrendikten sonra yaşadığı aşk acısıyla komaya giriyor. Ayşe ise Fahri’ye Maria’yı ikinci eş olarak alması için yalvarıyor.
 



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,596 µs