şok | " /> şok | "/>

En Sıcak Konular

Baykal'dan Tuncay Özkan'a şok

3 Nisan 2008 17:06 tsi
Baykal'dan Tuncay Özkan'a  şok Baykal, Tuncay Özkan'ın yanağını okşamıştı ama iş o kadarla kaldı. Tuncay Özkan ve Süheyl Batum üyelik için CHP'nin kapısını çaldılar ve...

Ay sonundaki kurultaya hazırlanan CHP'ye geçen günlerde 3 önemli isim üyelik başvurusunda bulundu. Partiye katılmak isteyen Kanaltürk Televizyonu'nun kurucusu Tuncay Özkan ve Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Süheyl Batum'a onay çıkmadı.

CHP lideri Deniz Baykal'ın kendisine rakip olacakları endişesiyle Özkan ve Batum'a vize vermediği belirtiliyor. Baykal, buna karşılık 'genç ve başarılı bir işadamı' olarak tanımladığı Umut Oran'ı partiye kabul etti. Ancak Oran, üye yapılmasından kısa süre sonra Baykal'a rakip olduğunu açıkladı. Oran'ın sürpriz çıkışı en çok Baykal'ı şaşırttı.

Anamuhalefet partisi, 32. olağan kurultayını 26-27 Nisan tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirecek. İl ve ilçe kongrelerini bitiren CHP, bir yandan da yeni üye kayıtlarıyla partiyi güçlendirmeye çalışıyor. Son 3 aylık süreçte partinin üye sayısı yaklaşık 50 bin artış gösterdi. Bu süreçte partiye üyelik başvurusunda bulunan önemli isimlerin durumları Merkez Yönetim Kurulu'nda ele alındı. Bir kısmı üyeliğe kabul edilirken, bazı isimler tüzüğün verdiği yetki doğrultusunda yönetim tarafından partiye alınmadı.

TUNCAY ÖZKAN'A ŞOK

Alınan bilgilere göre, CHP yönetimi geçtiğimiz günlerde Tuncay Özkan, Süheyl Batum ve Umut Oran'ın üyelik başvurularını da değerlendirdi. Deniz Baykal, uzun süredir partiye genel sekreter olmak istediğini açık şekilde ifade eden Özkan'a karşı çıktı. Özkan'ın parti içinde yeni bir 'Mustafa Sarıgül vakası' oluşturabileceğine dikkat çeken Baykal, aynı duruma düşmek istemediğini kaydetti. CHP lideri, 22 Temmuz seçimleri öncesinde "Kanalım CHP'nin emrinde" diyen Özkan'ın milletvekili adaylığı talebini de geri çevirmişti. CHP liderinin partiye alınmasına sıcak bakmadığı bir diğer isim Süheyl Batum oldu. Genel seçimler sonrası yönetime sert eleştiriler yönelten ve bir süredir adı 'genel başkan adayları" arasında geçen Batum'un başvurusu da Baykal'a takıldı.

Oran'ı aldığına pişman oldu

CHP yönetimi işadamı Umut Oran'ın üyelik başvurusunu ise kabul etti. Baykal, "Çok çalışkan ve genç bir işadamı, partiye yararlı olabilecek bir isim. Parti Meclisi'ne de alabiliriz." diyerek Oran'ın üyeliğini onayladı. Ancak kısa süre sonra Oran, genel başkanlığa aday oldu. Bu durum en çok Baykal'ı şaşırttı. Baykal, gazeteci Yavuz Donat'a verdiği bir demeçte Oran'ın bazı eski parti yöneticileriyle bir araya geldiğini ve kendisine yönelik ağır eleştiriler yaptığını savundu. Bu eleştiriler üzerine Oran'ı PM'ye almaktan vazgeçtiğini belirten Baykal, şunları söyledi: "Onu kurultayda PM'ye almayı düşünüyordum. Keşke başkalarının aklına uymasaydı. Gelip yanımda çalışsaydı, pişseydi. Bazı siyaset mühendislerinin dolduruşuna gelip, karşıma aday olarak çıkmayı düşünmeseydi."

Aktif haber



Bu haber 883 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,937 µs