'Kibar' rica: 'Son vana'yı da kapatma! 'Kibar' rica: 'Son vana'yı da kapatma!

En Sıcak Konular

'Kibar' rica: 'Son vana'yı da kapatma! 4 Nisan 2008 21:00 tsi
'Kibar' rica: 'Son vana'yı da kapatma! Doğan Grubu’nun dünkü 'makas değişikliği'nin nedeni ortaya çıktı. Bugün, Hürriyet ve Vatan’da, Petrol Ofisi’nin Yumurtalık hamlesine hükümetin daha fazla taş koymaması ‘kibarca’ rica edildi. Tabi işin bir de 'Gürcistan aya

Hürriyet Gazetesi başta olmak üzere Doğan Grubu medyasının son aylarda giderek Cumhuriyet Gazetesi çizgisine inen gerilim yanlısı tavrı malum(du.) ‘Du’ diyoruz zira dün de zoom yaptığımız üzere Doğan Grubu iki gündür gerilim politikasından vazgeçmiş gibi görünüyor.

Dün bu sayfalarda Hürriyet’in dünkü toz pembe manşetini gündeme getirmiş ve ‘Bu kartın anlamı ne?’ diye Mümtaz-er Türköne’ye sormuştuk.

Prof. Türköne’nin ‘ekonomik çıkarları öyle gerektiriyor’ yanıtının ayrıntıları netleşmeye başladı.

Bugün hem Hürriyet, hem de Vatan’ın ekonomi sayfalarında Aydın Doğan’ın sahibi olduğu Petrol Ofisi’nin CEO’sunun açıklamaları var.

Dikkatli gözlerden kaçmayan haberlerde CEO Melih Türker, Yumurtalık’taki rafineri yatırımlarına hükümetin artık izin vermesini ‘kibarca’ rica ediyor.

Tehdit yok, kızgınlık yok. Türker, Vatan’daki açıklamasında “Yumurtalık yatırımımızın bekletilmesine üzülüyorum” diyor ve milyar dolarlık bir yatırım (servet) kapısının açılmasını ‘rica’ ediyor.

Türker’in açıklaması Hürriyet’te de aynı fotoğraf ile verilmiş. Her iki haberde de imza yok. Belli ki kaleme alınan tek bir açıklama, iki ayrı gazete tarafından kullanılmış. Ama ilginç bir nüans ile.

İlginçtir; Vatan ‘Yumurtalık’ ricasını büyütürken, Hürriyet aynı metindeki ‘Gürcistan’ ayağını ön plana çıkarmış.

İşin arka planında şu var: Malum, NATO’nun genişleme toplantısı Bükreş’te devam ediyor. Gürcistan’ın NATO’ya alınması gündemde. Eğer bu olursa Petrol Ofisi bu ‘taze’ NATO ülkesinde büyük paralar kazanma niyetinde. Son dönemde paraya sıkıştığı söylenen Aydın Doğan için Gürcistan iyi bir kapı.

Hürriyet’in haberinde 12 milyar dolarlık ciro hedefleri olduğunu açıklayan Türker, bunu tutturmak için Gürcistan’da 30 istasyon açmak istediklerini açıklıyor.

Özetle Aydın Doğan şunu diyor: "Ey AKP hükümeti, yeterince ger/il/dik; gel anlaşalım. TEKEL’i bana vermedin, İngilizlerin oldu. Lig maçlarında aslan payı zaten rakibim Karamehmet’te. Bari şu Yumurtalık işinde beni unutma. Böyle yaparsan biz de geri adım atarız, gerilimi kademe kademe düşürürüz. Gürcistan ile ilişkilerimizi de bağla. Oradaki petrolü de biz işletelim..."

Bu teklifin hükümet kanadında nasıl yankılanacağını ve sonuçlarının ne olacağını hep birlikte göreceğiz. iyibilgi, bu ‘neşeli ticaret'in takipçisi olacak.

www.iyibilgi.com özel Haber Merkezi



Bu haber 4,668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    5,134 µs