En Sıcak Konular

Komisyonda 2. Veli Küçük vakası

3 Nisan 2008 15:13 tsi
Komisyonda 2. Veli Küçük vakası

Dink Cinayeti Alt Komisyonu Albay Ali Öz'ün de bulunduğu 5 askeri davet etti. Askerler Meclis'e gelmedi. Tuğgeneral Veli Küçük de Susurluk için ifade vermeyi reddetmişti.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan Hrant Dink Cinayeti Alt Komisyonu, bilgisine başvurmak üzere çağırdığı, aralarında dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı olan Albay Ali Öz'ün de bulunduğu 5 askeri dinleyemedi. Komisyona gelmeyen 5 kişinin dinlenmesi için İçişleri Bakanlığı'na yeniden yazı yazılacak. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük de Susurluk skandalının ardından kurulan Meclis Komisyonu'na ifade vermeyi reddetmişti.

İÇİŞLERİ’NE YAZI

Alt Komisyon Başkanı, AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan, yaptığı yazılı açıklamada, 27 Mart 2008'de İçişleri Bakanlığına yazı göndererek, Trabzon İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Astsubay Başçavuş Hüseyin Yılmaz, Jandarma Uzman Çavuş Hacı Ömer Ünalır, Jandarma Başçavuş Cevat Eser ile Bursa İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Yüzbaşı Metin Yılmaz ve Bursa İl Jandarma Bölge Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Albay Ali Öz'ü, bilgi vermek üzere 2 Nisan 2008 tarihinde komisyona davet ettiğini anımsattı.

GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Dink suikastinde ihmalleri bulunduğu için yargılanan Jandarma Astsubay Başçavuş Okan Şimşek ve Jandarma Uzman Çavuş Veysel Şahin, Dink'in öldürüleceği istihbaratını dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'e anlattıklarını açıklamışlardı. Bu ifadelerin ardından Öz'ün görev yeri değiştirilmişti. Alt Komisyon, daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı, eski Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek, Burdur Emniyet Müdürü, eski Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, eski eski Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı, eski Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Engin Dinç, Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nde görevli komiser yardımcısı Özkan Mumcu, polis memurları Muhittin Zenit ve Mehmet Ayhan’ın bilgisine başvurmuştu.

MECLİS’E GİTMEDİ

1996 yılında patlak veren Susurluk skandalının ardından kurulan Meclis Komisyonu, JİTEM'in kurucusu olduğu öne sürülen Veli Küçük'ü davet etti. Ancak Küçük gitmedi ve hakkında adli bir soruşturma da açılmadı.

 Bugün



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,208 µs