yasaklıyken nasıl Başbakan olur? | " /> yasaklıyken nasıl Başbakan olur? | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan yasaklıyken nasıl Başbakan olur?

3 Nisan 2008 12:59 tsi
Erdoğan yasaklıyken nasıl Başbakan olur? Ah, neler olacak neler?.. Başbakan Erdoğan’a siyasi yasak gelse de milletvekili olabiliyor. Ama bağımsız! Peki bağımsıza ‘hükümet’ kurdurulur mu? Yani Cumhurbaşkanı Gül hükümet kurma görevini verir mi? Vermemek için ‘hani 276’

AKP’ye yönelik kapatma davası, Başbakan Erdoğan’ı siyasi yasak bölgesine iterse, bir partiye üye olamıyor ve o partinin milletvekili-hatta adayı-olamıyor. Ancak bu kesin sınır, Başbakan’ın milletvekili olmasına engel değil.

Zira sistem garip bir incelikle “bağımsız” milletvekili olmasına ses çıkarmıyor. Fakat asıl mesele bu değil. Tayyip Erdoğan bugün isteyeceği bir çok ilden bağımsız milletvekili seçilebilir.

Tilki masum kalır!

AKP kapatılırsa “geride kalan” milletvekillerinin yeni bir parti kurarak siyasete devam etmelerinde, TBMM’ye gelmelilerinde hukuki bir engel yok. Kaldı ki bu yoldaki girişimleri şimdiden izliyor olmalısınız.

AKP, yeni veya yedek bir parti aracılığı ile tatsız bir sonuçla karşılaşmaşa önlem almaya şimdiden çalışıyor. Bu projeksiyona göre durum şöyle oluyor;

Tayyip Erdoğan (eğer yasaklanırsa) bağımsız olarak seçiliyor ve TBMM’ye geliyor, yasaksız AKP’lilerde bir başka partiyle TBMM’ye geliyor. Ama Erdoğan bu partiye giremiyor.

Bu durumda, yani arkasında hükümet kurmak için gerekli sayı olan 276 milletvekili bulunduğunu deklare edemiyor. Cumhurbaşkanı Köşk’e çağırıp, “size hükümet kurma görevini verelim ama 276 nerede” diye sorarsa, “işte şu partiden arkadaşlarımız yeni hükümete güvenoyu vermeye hazır” diyemiyor.

Bu da Başbakan’a kıyağımız olsun!

Peki şu formül işler mi? AKP’liler herhangi bir partiyle TBMM’ye giriyor, Girdikten sonra hepsi ya da hükümet kurmaya yetecek kadarı (276) tanesi partilerinden istifa edip, bağımsız oluyor.

Ardından tek tek imzaları ile Tayyip Erdoğan’a hükümet kurma görevi verilirse, güvenoyu vereceklerini ilan ediyorlar! Böylece Türkiye tarihi bir tarafa, dünya tarihinde ilk kez  tamamen bağımsızlardan oluşan hükümet kuruluyor.

Şaka gibi değil mi? Ama mümkün. Hem de çok. Peki yine de Cumhurbaşkanı Gül hükümet kurma yetkisini vermeyebilir mi? Yetki onda. İsterse vermeyebilir.

Süleyman Demirel’in Cumhurbaşkanlığı döneminde Tansu Çiller’e değil de Mesut Yılmaz’a hükümet kurma yetkisi verildiğini anımsayalım. Yani 28 Şubat süreci!

Abdullah Gül’ün yetkilendirmesini engelleyecek ne gibi politik gelişmeler olur o güne kadar kimbilir?



Bu haber 3,375 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,732 µs