17 gazeteciyi hedef aldı | " /> 17 gazeteciyi hedef aldı | "/>

En Sıcak Konular

Yeniçağ 17 gazeteciyi hedef aldı

3 Nisan 2008 12:27 tsi
Yeniçağ 17 gazeteciyi hedef aldı Şamil Tayyar, Ahmet Altan, Fehmi Koru, Ali Bayramoğlu, Mehmet Barlas, Nazlı Ilıcak... Yeniçağ'ın Ankara Temsilcisi Sebahattin Önkibar, 17 ünlü gazeteciyi tek tek değerlendirdi. Bu yazının medyada sert polemiklere neden olması muhtemel...

Sebahattin Önkibar / Yeniçağ

AKP militanlığı yapan 17 seçkin gazetecinin gerekçeleri!

AKP'ye destek veren ya da ona militanlık yapan gazetecileri birkaç katagoride değerlendirmek gerekiyor.
Bunlar:

1) AKP'nin kadrolu gazetecileridir, ki onların gazeteci olarak varlığı ancak AKP'nin mevcudiyeti ile mümkündür. Bunları parti gazetecisi olarak da tanımlamak mümkündür.

2) Cemaat Gazetecileri. Bu kesimde cemaat baronlarının emriyle hareket ettiklerinden bugün itibarı ile AKP ile muta nikâhlı gibidirler. Ancak yarın işler değişir AKP'ye bir haller olursa bu gazeteciler baronlarının tutumu paralelinde hareket edecekleri vakıadır.

3) Çıkarı gereği AKP'ye destek olan gruptur ki, bu çıkar maddidir. AKP desteği sayesinde astronomik ücretler alan bu kesim AKP'yi velinimet olarak görmektedir. Bu kesim kendilerini liberallik ve özgürlükler gibi kavramlarla ambalajlasa da gerçek sebep iş güvenliği ile aldıkları yüklü paralardır.

4) AB fonundan beslenen gazeteciler güruhudur ki, bunlara ben görevli diyorum. Bu kesim AKP'yi desteklemekle aslında görev icra ediyorlar.
Gelelim bu 4 gruba mensup gazetecilerin bir bölümünün kimler olduğuna:

MUSTAFA KARAALİOĞLU: AKP Medyasının amiral gemisi olan Star Gazetesinin genel yayın müdürü olan Karaalioğlu kaliteli kişiliğine karşın AKP'ye kayıtsız-şartsız bağlılığı ile bilinir. Mustafa'nın gazetecilikteki doğuşu ve yükselişi de AKP ile paraleldir.

ERGUN BABAHAN: 12 Eylül öncesinde Dev-solcuydu. Bir kaç yıl öncesine kadar da laikçiydi.Son dönemde yani Sabah'a son genel yayın müdürü olma süreci ile beraber özgürlükçü-liberal oluverdi.. Bize göre Ergun'un tavrı ye kürküm tavrıdır. Babahan Sabah'dan ayrıldığı gün eskiye rücu edecektir.

YAVUZ ONURSAL: Star Grubunda benim idari yardımcım olan Yavuz Onursal'ın gazetecilikle tek ilişkisi büronun şoförlerin sevk ve idareden sorumluluğuydu. Plastik kart imalatçılığından medya'nın idari kısmına Dinç Bilgin tanışıklığı ile gelmiştir. Kendini merkez sağ diye tanımlasa da dünya görüşü yoktur. Cem Uzan'ın yanında iken 2002'de GP'den aday olmuş ve Tayyip beye meydanlarda olmadık ağır sözler etmişti. Hiç kuşkunuz olmasın, Sabah'dan ayrıldığı gün yine en keskin Erdoğan karşıtı olacaktır.

FEHMİ KORU: Fehmi AKP'ye destek olanların içinde çizgisi bakımından en tutarlı olanıdır.Tamam AKP sayesinde TMSF medyası dahil 4 ayrı yerden maaş alıyor, ancak bu paraları almasaydı da Fehmi Koru aynı kulvarda olurdu.

MEHMET BARLAS: Barlas liberal fikirleri ile bilinir ve çizgisinde kısmi tutarlılık var, lakin son dönemdeki fotoğrafı AKP militanlığını çağrıştırmaktadır. Sabah ve ATV'ye astronomik ücretle transferinin bunda payı var mı bilmem, ancak Barlas bugünlerde bilinen çizgisinin ötelerinde ve adeta parti adamı görüntüsündedir.

NAZLI ILICAK: Nazlı Hanım artık gazeteci olmaktan öte alenen taraf, yani partilidir ve tutumları da bunu yansıtmaktadır. Ilıcak'ın gelecek projesinde iyi gazeteci olarak kalmaktan ziyade politika yapmak vardır ve adres de AKP ya da onun tabanıdır.

ENGİN ARDIÇ: AKP sayesinde iyi ücret alarak para kazanmaya başlayan gazetecidir. AKP'nin dikkatini de Atatürk aleyhtarlığı yazıları ve resmi ideoloji sorgulamaları ile çekmiştir. Bugünün moda akımı olan rejim aleyhtarlığı salgınının yazarı konumundadır. Moda biter bu adam da gider.

MEHMET ALTAN: Eşyanın tabiatı gereği AKP'li olması gereken bir isimdir. Hem AB'ci hem de ikinci cumhuriyetçidir. AKP'ye tercihinin esası da bu özelliğidir, lakin aldığı astronomik maaş da AKP desteğindeki şiddetin bir başka boyutudur.

AHMET ALTAN: Ahmet Bey gazetesinin çizgisi ve kendi yazıları itibariyle adeta bir görev icrası konumundadır. Bu görev özgürlüklere ulaşmak da olabilir, başka şeyler de.

EMRE AKÖZ: Son dönemin hızlı AKP'lisi Emre kardeşimin gerekçesi ise yeni çizgi ile itibar kazanması ve ciddiye alınmasıdır.

ALİ BAYRAMOĞLU: Siyasaldaki öğrencilik günlerimden tanıdığım Ali bey o dönem bize faşo diye laf eden ve Bağdat Caddesi'nde süs köpeği gezdiren bir arkadaştı. Bugünkü çizgisi entel olma ve medyada kabul görmenin sonucudur. Bayramoğlu eski çizgisi ile medyada itibar bulamayınca yeni bir alan keşfederek oraya dolu dizgin olmuştur.

NURAY MERT: Diğerlerinin aksine tanımadığım bu hanımefendi bana göre fikir ve çizgi bağlamında en tutarlı olan doğrucu bir Karadeniz kızı hüviyetindedir. Mert Hanımın yaranma ya da çıkar diye bir derdi yoktur ama AKP'ye sempatisi da vakıadır.

EKREM DUMANLI: Onun AKP'liliği buyruğun gereğidir.Yarın tersi de olabilir.

MÜMTAZER TÜRKÖNE: Dün Çiller'e, “ kurşun atan çeteler de şereflidir” dedirten Mümtazer bugünlerde keskin bir Ergenekon muhalifi..Yok, onun çizgi tutarlılığı diye bir derdi yok. O günü yaşar ve güce inanır. AKP gitsin hemen gelene selam durur.

İSMET BERKAN: Özgürlükçü olmakla laik olmak arasında debelenen sevgili arkadaşım vaziyeti idare peşindedir.

HASAN KARAKAYA: Kesin inançlıdır. AKP'nin amblemine değil, liderinin fikriyatına boyun eğer. Çıkara göre değil, inandıklarına göre hareket eder.

ŞAMİL TAYYAR: Bir dönem beraber çalıştığımız Şamil biraz popülerlik biraz da diğer meslek hırsları sebebiyle AKP çizgisinde gibi görünür, lakin Şamil'i AKP'li olmaktan öte gazeteci diye tanımlamak daha doğru olur



Bu haber 931 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,869 µs