En Sıcak Konular

'AKP’yi tasfiye Baykal’ı da götürecek’

3 Nisan 2008 12:03 tsi
'AKP’yi tasfiye Baykal’ı da götürecek’
Kapatılan Fazilet Partisi'nin eski milletvekili Mehmet Bekaroğlu gündemdeki konulara ilişkin tespitlerini aktardı. Bekaroğlu, Türkiye’de siyasetin önü tıkandığı için AK Parti’ye kapatma davası açıldığını iddia etti. İşte Bekaroğlu'ndan ilgin

Bekaroğlu, Türkiye’de siyasetin önü tıkandığı için AK Parti’ye kapatma davası açıldığını iddia etti. Siyasetin önünü CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın tıkadığı iddiasında bulunan Bekaroğlu, “AK Parti’yi tasfiye etmek isteyen güçler AK Parti’ye alternatif arıyorlar. Türkiye’de AK Parti’nin karşısında bir alternatif olmasını engelleyen ise Baykal ve ekibidir. Bu tasfiye süreci Baykal’ı da bir daha gelmemek üzere götürecek” dedi.

Bekaroğlu, AK Parti'nin 6 yıllık iktidarında Kemal Derviş’in bıraktığı politikaları devam ettirdiğini belirtti. 6 yıllık süre içinde AK Parti’nin bir iktidar boşluğu bırakmadığını, siyasette yaşanan boşluğun AK Parti’nin karşısına çıkacak bir muhalefet olmamasından kaynaklandığını savunan Bekaroğlu, CHP’nin 22 Temmuz seçimlerinden önce muhalefet yapmadığını dile getirdi. Bekaroğlu, “Muhalefeti bir takım kurumlar yaptı. Cumhurbaşkanı Sezer yaptı, asker yaptı” dedi.

“ERDOĞAN 5 YIL SONRA DÖNEBİLİR AMA BAYKAL DÖNEMEZ”
Halen AK Parti’nin karşısına çıkacak bir muhalefetin olmadığını ifade eden Bekaroğlu şöyle konuştu:
“Şu anda AK Parti’ye müdahale ettiler. AK Parti parçalansa bile yapılacak seçimlerde yine kurulacak yeni parti yine birinci çıkacak. Ya da yanında bir tane sağ partiyle koalisyon yapacak. AK Parti’yi tasfiye etmek isteyen güçler AK Parti’ye bir alternatif arıyor. Türkiye’de AK Parti’nin karşısında bir alternatif olmasını engelleyen ise Baykal ve ekibidir. Bu tasfiye süreci Baykal’ı da bir daha gelmemek üzere götürecek. Yıllardır sağ iktidarlarla yönetilen Türkiye’de bir sol alternatif gerekiyor. Ancak Baykal’la solun Türkiye’de bir alternatif oluşturması mümkün değil. Bunun için Baykal gidecek. Belki bu kongrede seçimleri kazanabilir ama en kısa sürede Türkiye siyasetinden tasfiye olacak. Belki Tayyip Erdoğan’ın 5 sene sonra geri dönme şansı var ama Baykal’ın yok.”

MUHAFAZAKÂR DEĞERLERLE KAVGASI OLMAYAN BİR SOL PARTİ GEREK”
Bekaroğlu, Türkiye’de siyasetin normalleşmesi için evrensel normlar içinde, evrensel sol değerlerin içini dolduracak, muhafazakar değerlerle kavgası olmayan bir sol partinin gerektiğini söyledi. Bekaroğlu, “İktidara gelir mi gelmez mi bilmiyorum ama böyle bir parti siyaseti normalleştirecek ve kolaylaştıracak. İslami, merkez ve milliyetçi çizgiden gelen sağ partileri de hizaya sokacak ve onları da normalleştirecek olan böyle bir partidir. Türkiye’de böyle bir şey yok şu anda” dedi.

“AK PARTİ YOK, TAYYİP ERDOĞAN VAR”
Bundan sonra yaşanabilecek siyasi gelişmeleri de değerlendiren Bekaroğlu, şöyle dedi:
“Neler olabileceğini anlamak için Refah ve Fazilet Partileri’ne bakmak lazım. AK PARTİ diye bir parti yok, Tayyip Erdoğan var. Nitekim ‘Tayyip Erdoğan’ı yasaklayacağız bu işi bitireceğiz’ diyorlar. Parti içinde Erdoğan’ın dışında bir lider görünmüyor. Bizim bu bildiğimizi AK Parti’yi tasfiye etmek isteyenler de biliyor zaten. Kapatmanın ardından çeşitli seçenekler çıkar ve öyle ya da böyle 100’e yakın bir milletvekili sağa sola gider. Önemli olan ana gövdenin tutulup tutulmaması. AK Parti’nin teşkilatı TBMM grubundan daha kararlı da olsa bu konuda her gün, ‘kapandık’ ya da ‘kapanamadık’ söylemi zaafiyeti artırır ve şimdiden başlayan kaosu derinleştirir. Ondan sonra da taşlar yerli yerine oturur.”

8 sütun



Bu haber 844 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,738 µs