Şener tuzağı | " /> Şener tuzağı | "/>

En Sıcak Konular

Masonlar'dan Şener tuzağı

3 Nisan 2008 12:01 tsi
Masonlar'dan Şener tuzağı Vakit Gazetesi'nden Fatih Akkaya, Abdüllatif Şener'in Rotary Belgesi alırken fotoğrafını bulmuş ve haber yapmıştı. Rotary, o muhabire tuzak kurdu. Vakit tuzak mailini yakaladı

Vakit Gazetesi'nden Fatih Akkaya, Abdüllatif Şener'in Rotary Kulüp'ten "onur üyeliği" belgesi alırken çekilmiş fotoğrafını bulmuş ve olayı haberleştirmişti.

Bunun üzerine sözkonusu Rotary Kulüp, Vakit Gazetesi'nin muhabiri Akkaya'ya tuzak kurdu. Rotary Kulüp'ün başkanı Aytuğ Atabek, Vakit Muhabiri'ne hazırladıkları tuzağı üyelerine bir maille gönderdi. Vakit Gazetesi o maili yakaladı.

İşte Vakit Gazetesi'ndeki ilginç haberin orjinali

Kökü dışarıda Rotary Kulüpleri'nin, eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in toplantılarına katıldığını duyurduğumuz haberimizden sonra gazetemize tuzak kurduğu ortaya çıktı.

25 Mart tarihli haberinden sonra arkadaşımız Fatih Akkaya'yı iki gün sonraki toplantılarına davet eden Yıldız Rotary Kulübü Başkanı Dr. Aytuğ Atabek'in,  Akkaya'ya “plaket” vermeyi ve olayı fotoğraflayıp gazetemize karşı kullanmayı planladığı belirlendi. Ancak Vakit oyuna gelmedi.

ROTARYEN DOSTLARINA GÖNDERDİĞİ MAİLE ULAŞTIK

Vakit, Şener'in katıldığı gizli toplantıyı organize eden 3 Rotary Kulübü'nden biri olan Yıldız Rotary Kulübü'nün Başkanı Aytuğ Atabek'in haberimizin çıktığı gün “Rotaryen Dostları”na gönderdiği maile ulaştı. Atabek mailin başında gazetemizde çıkan haberle ilgili bilgi aktardıktan sonra, “Rotaryen Dostları”nın haberimize ulaşabilecekleri linklere yer veriyor.

“ELE GEÇİRDİKLERİ FOTOĞRAF” 

Atabek mailinde, gazetemizde yayınlanan ve Şener'e ödül takdim ettikleri anı gösteren fotoğraftan “ele geçirdikleri” şeklinde söz ederek, fotoğrafın kendilerinden sızmadığını lanse ediyor.

“DİKKAT…TOPLANTIMIZA DAVET ETTİK…”

Ardından da, arkadaşımız Fatih Akkaya'yı 27 Mart'ta yapacakları toplantıya davet ettiğini anlatıyor. Atabek şöyle diyor: “Bu hafta yapacağımız toplantımızdan inanılmaz etkilenip iyi bir toplum gönüllüsü ve Rotaryen olması gibi bir düşüncem ve hayalim yok. Asıl niyetim gecenin sonunda kendisine (arkadaşımız Fatih Akkaya'ya) konuşmacı belgesi verip 'Alın işte siz de aynı belgeden aldınız' diyebilmek.”

“LÜTFEN BU GECELİK ALKOL ALMAYALIM”

Atabek mailinde “Rotaryen Dostları”na, arkadaşımız Fatih Akkaya'nın da katılacağı düşünülen toplantıya ilişkin şu uyarılarda bulunuyor: “Bu toplantımız için sizlerden bir takım ricalarım olacak.

1-Kimlerin elinde video kamerası varsa bana bildirip bu toplantımıza getirmeleri. Bütün toplantıyı kaydetmemiz lazım ki, saçma sapan bir şeyler yazdığında itiraz edebilelim.

2-Lütfen o gece toplantı sırasında alkol almayalım.

3-Kürsüden kendi çapında propaganda yapmasına veya politika üretmesine kesinlikle izin vermeyeceğim. Soruları olacaktır onlara cevap vereceğim.

4-Mutlaka ve mutlaka polemik yaratıp bizden laf almaya veya kızgın bir anımızda söyleyeceğimiz bir kelimeyi manşet yapmaya çalışacaktır. Kesinlikle polemiğe ve birebir konuşmaya ve tartışmaya girmeyelim…”

GUVERNÖR: MALZEME OLABİLECEK ŞEYLER SÖYLEMEYİN, İÇKİ İÇMEYİN 

Yıldız Rotary Kulübü Ankara'da kurulu. Ankara'daki Rotary kulüpleri 2430. Bölge'ye bağlı. Yıldız Rotary Kulübü Başkanı Dr. Aytuğ Atabek'in mailinden, arkadaşımız Fatih Akkaya'yı toplantılarına davet etme konusunda guvernörlerinden(2430. Bölge Guvernörü Ali Gökben) izin aldığı da anlaşılıyor. Atabek mailinde şu notu aktarıyor, “Rotaryen Dostları”na: “Guvernörümüze bu konuda danıştım. Bölgemizin bu tip olaylara belli bir tavrı var mı diye. Muhabiri toplantımıza davet etmemize o da sevindi. Benim düşüncelerime paralel olarak o da içki ve kamera konusunda çok iyi düşünmüşsünüz dedi. Bir de basına malzeme olabilecek şeyler söylemeyin dedi.”

TÜRKİYE'Yİ 3 VİLAYETE BÖLMÜŞLER!

Rotary kulüpleri Türkiye'de 3 ayrı bölge çatısı altında faaliyet yürütüyor. Bu bölgelerin başlarında 3 ayrı “guvernör” bulunuyor. İngilizce bir ifade olan “Guvernör”ün Türkçe karşılığı “vali”. Bölgeler uluslar arası numaralarla adlandırılıyor, “2430. Bölge” gibi.

VAKİT TUZAĞA DÜŞMEDİ

Arkadaşımız Fatih Akkaya, Yıldız Rotary Kulübü'nün ısrarla davet ettiği 27 Mart'taki toplantılarını bir gazeteci olarak takip etti. Büyükhanlı Park Otel'de saat 20.00'de başlayan toplantıda muhabirimiz Ertuğrul Cesur da hazır bulundu. Toplantıya, Yıldız Rotary Kulübü Başkanı Atabek'le birlikte yaklaşık 20 Rotaryen katıldı. Arkadaşlarımıza toplantının başında da, kürsüye çıkarak konuşma yapmaları konusunda ısrar edildi. Arkadaşlarımız ise “Biz gazeteciyiz. Gazetecilik merakıyla bir rotary toplantısı nasıl olur onu bizzat görmek istediğimiz için buradayız” diyerek, taleplerini geri çevirdiler. Gazeteciliğin gereği olarak toplantıyı takip ettiler.

 SORULARA KAÇAMAK CEVAPLAR VERDİLER 

Toplantıda, arkadaşlarımızın rotary ve rotaryenlikle ilgili soruları, kaçamak cevaplarla geçiştirilmeye çalışıldı. Amaçlarını, “insanlara hizmet” olarak ifade eden Rotaryenler, “Bunun için neden benzer yardım kuruluşları gibi Türkçe bir dernek adı kullanmak yerine 'rotary' gibi ülkeye yabancı hatta şüpheyle bakılan bir adı kullanıyorsunuz?” şeklindeki sorumuz üzerine, “Bu yolla uluslararası olmak avantaj sağlıyor” dediler. “Lobi faaliyeti mi yapıyorsunuz?” sorumuza ise rotarylerin ortak bütçesi bulunduğunu ve buradan para alabildiklerini kaydederek, “Toplantılarımızda siyaset ve din konuşulmaz” iddiasında bulundular. Tamamen yapmacık olan toplantı sonunda “Bizim hakkımızda kanaatiniz hala aynı mı?” sorusu karşısında, “Hayır, sorularımıza kanaatimizi değiştirecek bir cevap alamadık” deyince bir an şaşkınlık yaşamaları dikkat çekti.

Vakit



Bu haber 2,418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,554 µs