En Sıcak Konular

Dünya Fener'den Böyle Bahsetti

3 Nisan 2008 11:36 tsi
Dünya Fener'den Böyle Bahsetti Fenerbahçe'nin Chelsea karşısında elde ettiği muhteşem zafer tüm dünya basınında gecenin en flaş haberi olarak yer aldı. İşte başlıklar ve yorumlar...

Avrupa basını, sarı-lacivertlileri göklere çıkardı:

“Saracoğlu kuralı; F.Bahçe yine kazandı. Fener rakiplerine ceza veriyor. Küçük ama büyük F.Bahçe, tur hayâllerini devam ettirdi.”

F.BAHÇE'NİN Chelsea karşısında elde ettiği muhteşem zafer tüm dünya basınında gecenin en flaş haberi olarak yer aldı. F.Bahçe'nin Deivid'in kendi kalesine attığı golle geri düşmesine rağmen dev bütçeli Chelsea'yi yenmesine en çarpıcı başlığı İtalyan Spor Ajansı Datasport attı: 'F.Bahçe dayağı'. İşte dünya basınında sarı-lacivert gece;

İNGİLTERE

* BBC Sport: F.Bahçe şoke etti
* The Sun: Fener kazanmayı bildi
* Daily Express: Deivid önce Chelsea'yi umutlandırdı sonra yıktı
* Guardian: F.Bahçe yılmadı, kazandı
* Goal.com: Türk lokumu Deivid, Golyat'ı dondurdu
* Skysports.com: Fener geri döndü ve Chelsea'yi dondurdu

İTALYA

* Datasport: F.Bahçe dayağı
* La Gazzetta dello Sport: F.Bahçe boşa kürek çeken Chelsea'yi cezalandırdı, Saracoğlu kuralı: F.Bahçe yine yendi
* Corriere dello Sport: İstanbul'da şok, F.Bahçe Chelsea'yi 2-1 yendi
* La Republica: Fener yine rakiplerine ceza vermeye devam ediyor

İSPANYA

* Marca: Türkler'in tutkusu Chelsea'yi hipnotize etti
* As: Chelsea İstanbul'da tükendi

İNTERNET

* UEFA: Deivid F.Bahçe'nin dönüşünü taçlandırdı
* Eurosport: Küçük ama büyük F.Bahçe güçlü İngiliz ekibini yenerek turu geçmeyi hayal etmeye devam ediyor
* Globoesporte: Zico'nun takımı maden gibi değerli
* AFP: Deivid sıfırdan kahramanlığa gitti ve Chelsea'yi bitirdi

Chelsea'nın ilk yarım saatte Fenerbahçe'ye top göstermeğini anlatan Daily Mail, "Chelsea, bu sezon şampiyonlar Ligi'nde tatmadığı yenilğiyi İstanbul'da tattı. İkinci yarıda çok iyi bir futbol oynayan sarı lacivertliler arkalarına aldıkları 50 bin fanatik taraftarı ile Chelsea'yı yere serdi" yorumunu yaptı.


Chelsea teknik direktörü Avram'ın bağırışlarının boşta kaldığını anlatan Daily Mail, "Yüksekten uçan Chelsea Şaraçoğlu'na gömüldü. Belki bu kötü bir sonuç olarak gözükmeyebilir.Ancak rövanşta ne olacağını kim kestirebilir?" diye sordu.


COLİN KAZIM


Fenerbahçe'nin beraberlik golünü atan Colin Kazım için övgüler düzen gazete, "Kazım'ın şutu ağlara gömülünce Chelsea'ı panikledi. Bir hayranı Colin Kazım'ı transfer etmesi için eski takımına 250 bin pound önermişti. Kazım'ın golünü görence adamın ne kadar haklı olduğu da ortaya çıktı"dedi.


Volkan ve Deivid için övgüler dizen gazete özellikle Fenerbahçe taraftarını yere göğe sığdıramadı.


Dünyanın hemen hemen hiç bir yerinde bu kadar fanatik ve çok bağıran taraftar olmadığını anlatan Daily Mail, "50 bin fanatik çılgınlar gibi takımlarını destekledi.Saraçoğlu Stadı bütün takımlar için düşman bir arenadır.Bugüne kadar bu kadar ıslık sesini hiç bir yerde duymadık.Atmosfer Chelsea için zehirliydi ve bu atmosferde Fenerbahçe kazandı" yorumunu yaptı.


İŞTE DAİLY MAİL'İN OYUNCULARA VERDİĞİ NOT


FENERBAHCE (4-3-3): Volka 6; Onder 6, Lugano 6, Edu 6, Vederson 7; Maldonado 5, Aurelio 7, Boral 6 (Kazim-Richards 54min, 7); Deivid 8, Kezman 6 (Senturk 72, 6), Alex 6.


CHELSEA (4-3-3): Cudicini 6; Essien 6, Carvalho 5, Terry 7, A Cole 6; Ballack 8, Makelele 7, Lampard 6 (Obi 76); J Cole 6 (Anelka 85), Drogba 6, Malouda 6.


Man of the match: Deivid.


Referee: Claus Bo Laursen (Denmark).


 ÇİZME'DEN FENERE ÖVGÜLER...


Sampiyonlar Ligi'nde Chelsea'yi 2-1 yenerek yarı final için daha da umutlanan Fenerbahçe'de teknik direktör Zico, İtalyan RAI TV'ye konuştu.


"Sonuna kadar inandık ve kazandık. Bu takimda ruh var. Bugün tarihi birgün ve Chelsea gibi güçlü bir rakibi yenmekten cok mutluyum" diyen Brezilyalı teknik adam taraftarların destekleriyle her zaman olduğu gibi yine galibiyette önemli rol oynadıklarını ifade etti.

RAI muhabirinin "1-0 sonrası moralman yıkılmadınız, bunu nasıl yorumlarsınız" soruna ise Zico "Fenerbahçe, Avrupai bir futbol oynuyor ve sahaya çıktığında inanarak son dakikaya kadar oynamayı hedefliyor. Mac 90 dakika ve bu nedenle son saniyeye kadar kazanmak icin ne gerekiyorsa yapılıyor. Bu takimda ruh ve inanç var bu da  beni mutlu ediyor." yanıtını verdi.

Zico rövanş maçı içinse "Rakibimiz çok iyi ve güçlü. Şimdi gelecek hafta İngiltere'de rovanş maçını kazanıp bir tarih daha yazmak istiyoruz, bunu yapacak güçteyiz." diye konuştu. Zico ayrıca Roberto Carlos'u Kayserispor maçında deneyeceğini ve Chelsea maçında oynamasını umduğunu sözlerine ekledi.

İTALYAN BASININDA FENERBAHÇE

RAI TV'de yapılan yorumda İsanbul'un tam bir Avrupa şehri olduğu vurgulanarak Fenerbahçe'ye övgüler yağdırıldı. Fenerbahçe'nin Chelsea'yi yenerek bir Avrupa takımı olduğunu ispatladığı vurgulanırken, "İstanbul'da oynanan hiçbir maç rakipleri için kolay olmayacaktır. Zico cok başarılı ve bunu da oyuncularına iletmesini biliyor" yorumları yapıldı.

 

İtalyan SKY TV'de ise, "İlk devre suskun, ikinci devrede sahnede olan Fenerbahçe galibiyeti haketti. Chelsea eline geçen fırsatı değerlendiremedi ve turu riske soktu. Fenerbahce'yi ayakta alkışlamak, tebrik etmek gerekir. Gerçekten harika  mücadele ederek galibiyete ulaşmasını bildiler." yorumları yapıldı.

La Gazzetta Dello Sport'un internet sitesinde Fenerbahçe'nin galibiyeti manşetten verilirken Chelsea'nin fırsatları boşa parcadığı, buna karşın Fenerbahçe'nin rakibini cezalandırdığı yorumları yapıldı.

La Repubblica ise Fenerbahçe'nin galibiyetini "Rakiplerine ceza vermeye devam ediyor. Yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe yine kazanmayı bildi" denildi.

Eurosport'ta ise "Küçük ama büyük Fenerbahçe güçlü İngiliz ekibini yenerek yarı final hayalini sürdürdü. Rüyanın gerçek olmaması için engel yok" yorumları yapıldı.
Aktif Haber



Bu haber 250 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,711 µs