En Sıcak Konular

Turkcell'in ucuz telefon atağına Avea'dan yanıt

3 Nisan 2008 11:22 tsi
Cepte rekabet kızıştı. İşte operatörlerin son tarife yenilikleri...

Turkcell’in dakikası 5 kuruşa sabit numaraların aranmasına imkan tanıyan tarifesi sonrası Avea, aynı hizmeti ücretsiz vermeye hazırlanıyor Ancak cebin sabite göre avantajlarını iyi hesap etmek gerekiyor.GSM operatörleri, rekabeti hızla sabit hatlara da taşıyor. İlk atak önceki gün Turkcell'den geldi ve şirket, evden (sistem belirleyecek) normalde dakikası 33 kuruş olan sabit telefonu arama ücretini "EvTurkcell" kampanyası ile 5 kuruşa düşürdü.

AVEA'NIN ATAĞI

Buna karşılık, Türk Telekom'un kardeş şirketi Avea'dan geldi. Edinilen bilgiye göre şirket benzer hizmeti müşterilerine bedava vermek için hazırlıklarını tamamladı. Sabit hatlara yapılacak olan aramaların ilk 30 dakikasının ücretsiz olacağını belirten Avea yetkilileri, 30 dakikadan sonraki görüşmelerin ise kullanıcıların normal tarifeleri üzerinden ücretlendirileceğini duyurdu.

KAYDA GEREK YOK

Avea yetkilileri, Turkcell’in sunacağı hizmetteki kayıt zorunluluğunu da ortadan kaldıracaklarını belirtti. Şirket yetkilileri müşterilerinin tek bir numarayı kayıt altına aldırmak zorunda kalmadan, diledikleri sabit hatları ilk 30 dakikası ücretsiz olarak arayabileceklerini vurguladı.

HESABI İYİ YAPIN

Bu kapsamda, şu tür bir karşılaştırma yapmak mümkün görünüyor: nTürk Telekom’un halen geçerli olan sabit hat ücret tarifesinde kullanıcılar şehiriçi görüşmelerinde dakikası 0,056- 0.106 YTL (5.6-10,6 YKr) arasında, şehirlerarasında ise 0,079- 0,118 YTL arasında ödüyor. Sabit hatlardan GSM operatörlerini aramanın bedeli ise 0,255- 0,399 YTL arasında değişiyor. nAvea birkaç gün içerisinde müşterilerine sabit hatlarla ücretsiz konuşma imkanı sunacak. Ancak halen devam eden tarife seçeneklerinde sabit hatları aramanın ücreti 9-25 kuruş arasında değişiyor. nTurkcell’in EvTurkcell tarifesine kayıt yaptıranlar belirttikleri sabit hat numarası ile dakikası 5 kuruşa konuşacak. Ancak bu tarifeye kayıt yaptırmayanlar için görüşme ücretleri, 15- 42 kuruş arasında değişiyor.

TELEKOM SEVİNDİ

Bu arada, iki operatör arasındaki sabit hat rekabetine dikkat çeken Türk Telekom yetkilileri, yapılan bu kampanyaların kendilerine yaradığını söyledi. Vatandaşın sabit hat kullanımına yeniden yöneltildiğini ifade eden yetkililer, sabit telefonun bu ülkenin bir gerçeği ve vazgeçilmezi olduğunu, GSM operatörlerinin de bu alana yönelmesinin kendi kampanyalarına destek verdiğini vurguladı.

Bugün



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,789 µs