En Sıcak Konular

Türkiye'nin en güvendiği kişi

3 Nisan 2008 10:46 tsi
Mediacat'in klasikleşmiş hale gelen "Türkiye'nin güven sıralaması" anketi tamamlandı. Ankette Başbakan'ın sırası değişti. Zirvedeki isim ise hayli ilginç..

Mediacat dergisi 'Genel olarak hangi ünlü kişinin tavsiyesi/önerisi sizin marka tercihlerinizde etkili olur?' diye sordu, ilginç cevaplar çıktı. 4 – 29 Şubat 2008 tarihleri arasında 15 yaş üzeri toplam 1200 kişi ile görüşülerek yapılan MediaCat – Ipsos KMG Celebrity Güven Endeksine göre Başbakan Tayyip Erdoğan en güvenilir üçüncü kişi çıktı. Endekse göre en güvenilirler listesinde ilk iki sıra Seda Sayan ve Uğur Dündar'ın.


İki İsim Hariç Tüm Liste Değişti

Bir önceki dönemin ilk 20 listesinde yer alan sekiz isim bu ay liste dışında! Beş ünlünün sıralamada daha üst sıraya yükseldiği endekste, beş ünlü de listede daha alt sıraya düştü. Başbakan Recep Tayip Erdoğan yedinci sıradan üçüncü sıraya, İbrahim Tatlıses altıncı sıradan dördüncü sıraya, Sibel Can 10. sıradan yedinci sıraya, Ali Kırca 14. sıradan 12. sıraya, Mehmet Ali Birand ise 19. sıradan 16. sıraya yükseldi. Bir önceki dönemde üçüncü ve dördüncü sıralarda yer alan Beyazıt Öztürk ve Cem Yılmaz, bu dönem birer sıra gerileyerek beşinci ve altıncı sırada yer alıyorlar.

Listeye Girenler Listeden Çıkanlar

Bir önceki dönemde marka tercihinde etkili ilk 20 ünlü arasında yer alan Mehmet Ali Erbil, Fatih Terim, Gülben Ergen, İsmail YK, Şener Şen, Tuncay Özkan, Ata Demirer ve Serap Ezgü bu ayki endekste liste dışında. Bu dönem Tarkan, İkbal Gürpınar, Abdullah Gül, Sezen Aksu, Şebnem Kısaparmak, Esra Ceyhan, Petek Dinçöz ve Ebru Gündeş ise listeye dahil olan ünlüler.

Ünlü Bir İsme Güvenme Oranı Yüzde 40

Geçen bir ünlüye güvenmeyenlerin oranı yüzde 66'lara kadar yükselirken bu ay bu oran biraz düşmüş. 4 – 29 Şubat 2008 tarihleri arasında yapılan araştırmaya göre marka tercihinde hiç kimseye güvenmeyenlerin oranı yüzde 60, bir ünlünün ismini belirtenlerin yani bir ünlüye güvenenlerin oranı ise yüzde 40.

Aktif haber



Bu haber 969 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,044 µs