'İntihalci paşa' için Büyükanıt 'İntihalci paşa' için Büyükanıt

En Sıcak Konular

'İntihalci paşa' için Büyükanıt 3 Nisan 2008 09:38 tsi
'İntihalci paşa' için Büyükanıt GATA Dekanı Tümgeneral M. Zeki Bayraktar'ın, Doç. Dr. Zerrin Bayraktar'ın iki makalesini kendi makalesi gibi göstermesi iddialarının ortaya atılması üzerine Yaşar Büyükanıt devreye girdi.

GATA Dekanı Tabip Tümgeneral Mehmet Zeki Bayraktar'ın, Doç. Dr. Zerrin Bayraktar'ın iki makalesini isim benzerliğinden yararlanarak kendisinine ait gibi gösterdiği ve bu yolla terfi ettiği iddia edildi.

İddianın, 19 Kasım 2007 tarihli bir ihbar mektubuyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt ile TSK Sağlık Komutanı Korgeneral Necati Özbahadır, Genel Kurmay İkinci Başkanı Ergin Saygun, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'a da iletildiği öğrenildi.

İNTİHALLE Mİ YÜKSELDİ?

Taraf gazetesinin dün manşetten verdiği haberde Tümgeneral M. Zeki Bayraktar'ın halen İstanbul Etiler Dünyagöz Hastanesi doktoru Zerrin Bayraktar'ın uluslararası bir dergide yayınlanan iki makalesini kendi yayınıymış gibi göstererek önce terfi ettiği, ardından profesör olduğu ve bu yayınlar sayesinde rakiplerinden daha fazla puan alarak, GATA dekanlığına yükseldiği ileri sürüldü.

'ZERRİN' 'ZEKİ' OLDU İDDİASI

GATA'da terfi edebilmek için SCI'da (Science Citation Index) yayınlanmış '1. isim' bir makale sahibi olmak gerekiyor.

Bu makaleler, yükselme sınavında puan ve yayın sayısı açısından kişiye avantaj sağlıyor. 'Olgu sunumu' (Case Report) makalesi de sınav ve terfilerde gözönünde bulunduruluyor. GATA Dekanı M. Zeki Bayraktar'ın, kendisine ait olmayan 'olgu sunumu'nu da listesinde gösterdiği iddia edildi.

Uluslararası makalelerde kişinin isminin baş harfinden sonra soyismi yazılıyor. Zeki Bayraktar'ın, Zerrin Bayraktar'ın '1. isim' olarak iki kişiyle yazdığı makalesini kendisine ait gibi göstererek, “GATA Profesörlüğe Yükseltme, Doçentlik ve Profesörlük Kadrolarına Atamada Kullanılacak Aday Değerlendirme Formu'nun, 'Araştırmaya Dayalı Yayın Faaliyetleri' bölümüne üçüncü sıradan koyduğu ve 40 puan aldığı savunuldu. Bu bölümde 5 yayını görünen Bayraktar'ın başka '1. isim'li hiç makalesi bulunmadığı öne sürüldü.

MAKALELERLE RAKİPLERİNİ GEÇTİ

Dekan Bayraktar'ın, Zerrin Bayraktar'ın üç arkadaşıyla beraber 2004'te Ophthalmol Dergisi'nde yayımladıkları bir başka makaleyi de sınav formundaki makaleler bölümüne koyduğu ileri sürüldü.

“Pigmented Congenital Vitreus Cyst” adlı bu makaleyi yazanlar arasında Z. Kapran ve S. Özdoğan da var. Dekan Bayraktar'ın bu yayını da SCI bölümünde birinci sıraya koyarak 18 puan aldığı iddia edildi.

Bayraktar'ın bu yolla rakipleri Tuğgeneral Harun Tatar ve Tuğgeneral İbrahim Somuncu gibi tuğgenerallere fark atarak, tümgeneralliğe terfi ettiği ileri sürüldü. Bayraktar'ın 2005 ve 2006'da iki kez kez dosyasına makaleleri koyduğu bu makalelerle 88 puan aldığı iddia edildi.

İsimleri atıp puan artırdı

2002 'de uluslararası Retina Dergisi'nde Zerrin Bayraktar, eşi Şükrü Bayraktar ve Nilay Alacalı “Diabetic Papillopathy in Type II” adlı makeleyi listesine koyan Zeki Bayraktar'ın makaleden bir ismi çıkararak daha fazla puan aldığı iddia edildi.

Dekan Bayraktar'ın, Zerrin Bayraktar'ın üç arkadaşıyla beraber 2004'te Ophthalmol Dergisi'nde yayımladıkları “Pigmented Congenital Vitreus Cyst” adlı makaleyi de dosyasına koyarak koyarak 18 puan aldığı ileri sürüldü.



Bu haber 5,126 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    5,636 µs