En Sıcak Konular

Jandarmadan Dink açıklaması

3 Nisan 2008 09:42 tsi
Hrant Dink'in öldürülmesinde görev ihmali bulunduğu iddiası ile 2 jandarma personeli hakında açılan davayla ilgili Jandarma Komutanlığı'ndan açıklama geldi.

Jandarma Genel Komutanlığından, Hrant Dink Cinayetinin Araştırılması Alt Komisyonu'na bilgilerine başvurulmak üzere davet edilen Jandarma personeline ilişkin yapılan açıklamada, iki Jandarma personeli hakkında kamu davası açıldığı ve yargılamanın halen devam ettiği hatırlatılarak, Alt Komisyon'da alınacak beyan ve ifadelerin, görülmekte olan davayı etkileyip etkilemeyeceği dikkate alınarak, tanık personelin Alt Komisyon'a gönderilmesinin bir sakınca yaratıp yaratmayacağı hususunun ilgili mahkemeden yazılı olarak sorulduğu, aynı zamanda Alt Komisyon Başkanı'na da yazılı ve sözlü bilgi verildiği bildirildi. Açıklamada, mahkemeden alınacak cevaba göre, gerekli işlemin yapılacağı duyuruldu.

Jandarma Genel Komutanlığının yazılı açıklamasında, bugün bazı basın yayın organlarında, ''TBMM İnsan Hakları Komisyonu'' bünyesinde kurulan ''Hrant Dink Cinayetinin Araştırılması Alt Komisyonu'' tarafından, bilgilerine başvurulmak üzere davet edilen Jandarma personelinin Alt Komisyon toplantısına gelmedikleri yönünde değişik haberlere yer verildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Hrant Dink'in öldürülmesi olayında görev ihmali bulunduğu iddiası ile iki Jandarma personeli hakkında Trabzon 2'nci Sulh Ceza Mahkemesinde kamu davası açılmış olup, halen yargılama devam etmektedir. Söz konusu mahkemenin 20 Mart 2008 günü yapılan duruşmasında, Alt Komisyon'a davet edilmiş olan Jandarma personelinin tanık olarak dinlenilmelerine karar verilmiştir.

Anayasa'nın 'Mahkemelerin Bağımsızlığı' başlıklı 138'nci maddesinin 3'ncü fıkrası, 'Görülmekte olan bir dava hakkında yasama meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz' hükmüne amirdir.

Bu nedenle; Alt Komisyon'da alınacak beyan ve ifadelerin, görülmekte olan davayı etkileyip etkilemeyeceği dikkate alınarak, tanık personelin Alt Komisyon'a gönderilmesinin bir sakınca yaratıp yaratmayacağı hususu ilgili mahkemeden yazılı olarak sorulmuş, aynı zamanda Alt Komisyon Başkanı'na yazılı ve sözlü bilgi verilmiştir.

Mahkemeden alınacak cevaba göre gerekli işlem yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

samanyoluhaber



Bu haber 393 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,265 µs