Özkök'ü yaktı! | " /> Özkök'ü yaktı! | "/>

En Sıcak Konular

Özdil'in hesap hatası Özkök'ü yaktı!

3 Nisan 2008 08:23 tsi
Özdil'in hesap hatası Özkök'ü yaktı!
Hürriyet gazetesi yazarlarından Özdil'in yaptığı hata, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Özkök'ün yazısına yansıdı. Özdil'den esinlenen Özkök, AK Parti lideri Erdoğan'ın siyasi yasağını kaldıran Anayasa Mahkemesi üyeleriyle önceki gün kapatma davasını k

Özdil hesap hatası yapınca Özkök de ona uyup yanlışa ortak oldu.

Özdil'den esinlenen Özkök, AK Parti lideri Tayyip Erdoğan'ın siyasi yasağını kaldıran Anayasa Mahkemesi üyeleriyle önceki gün kapatma davasını kabul eden üyelerin 'Neredeyse aynı' olduğunu yazdı. Oysa 2001 yılında verilen karardan bugüne yerinde kalan sadece 4 üye var. Geri kalan 7'si bu emeklilikleri ardından, önceki Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından atandı.

19 Temmuz 2001'de Anayasa Mahkemesi siyasi yasağı bulunan Hasan Celal Güzel'in parti üyeliğinden düşürülmesi istemini 4 üyenin karşı oyuna rağmen 7 üyenin desteğiyle reddetti. Bu karar aslında Tayyip Erdoğan'ın da siyasi yasağının kalkmasını sağlıyordu. Erdoğan hakkında ise 6 üye olumsuz görüş vermiş, 5 üye ise Erdoğan'ın lehinde oy kullanmıştı. Yasak devam etsin diye dava açan da 367 kararının mimarı kabul edilen dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu idi. Kanadoğlu o zaman da Erdoğan'ın yasağının kalkmasına karşıydı.

Erdoğan'ın siyaset yasağının kalkmasını isteyen Mustafa Bumin, Yalçın Acargün ve Rüştü Sönmez ilerleyen süreçte bu görevlerinden ayrıldı. Cumhurbaşkanı Sezer mahkemeye 3 yeni üye atadı. Erdoğan'a siyaset yasağını kaldıran mahkemeden geriye Turgut Özal tarafından atanan Haşim Kılıç ve Sacit Adalı kaldı.

Erdoğan'ın siyaset yasağının devam etmesini isteyen üyelerden de bugün sadece Süleyman Demirel tarafından atanan Fulya Kantarcıoğlu ve Ahmet Necdet Sezer tarafından atanmış olan Ahmet Akyalçın görevini sürdürüyor. Diğerlerinin yerine Sezer tarafından 4 yeni üye atandı.

Yani Anayasa Mahkemesi'nin kadrosu yazıldığı gibi aynı kadro değil. O dönemden bugüne üyeliği devam eden 4 isim var ve bunlardan ikisi zaten Erdoğan'ın yasağının devam etmesini istemişti.

Aradan geçen 7 yılda her iki kararda da üyeliği devam eden isimler: Haşim Kılıç, Sacit Adalı, Fulya Kantarcıoğlu ve Ahmet Akyalçın.

Yeni üyeler: Mehmet Erten, Abdullah Necmi Özler, Şevket Apalak, Zehra Ayla Pektaş, Serruh Kaleli, Serhat Özgüldür ve Osman Ali Feyyaz Paksüt. Bugün Anayasa Mahkemesi'nin 11 üyesinden oluşan tabloya bakıldığında karşımıza Turgut Özal'ın 2, Süleyman Demirel'in 1, Ahmet Necdet Sezer'in ise 8 atama yaptığı gerçeği çıkıyor.

ERTUĞRUL ÖZKÖK NE YAZMIŞTI

Ertuğrul Özkök, Yılmaz Özdil'den esinlenerek kaleme aldığını vurguladığı yazısında, "Dün Hürriyet'in ve başka gazetelerin birinci sayfasında fotoğraflarını gördüğünüz Anayasa Mahkemesi'nin üyeleri. Neredeyse aynı kadro. Aynı mahkeme, aynı insanlar o gün "demokrat", "hukuk devletinin güvencesi". Bugün ise "milli iradeye ters", "gayri hukuki". O gün yaptığı "demokrasinin zaferi". Bugün yaptığı "hukuk darbesi"..." ifadelerine yer verdi.

samanyoluhaber



Bu haber 821 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,116 µs