Erdoğan yoluna devam etsin! | " /> Erdoğan yoluna devam etsin! | "/>

En Sıcak Konular

İsveç: Erdoğan yoluna devam etsin!

2 Nisan 2008 22:09 tsi
İsveç: Erdoğan yoluna devam etsin!
İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt, "Erdoğan, AB'ye üyelik konusunda cesur olup yoluna devam etmeli" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İsveç Başbakanı Reinfeldt, yaptıkları görüşmeden sonra başbakanlık binasında ortak basın toplantısı düzenledi.

Reinfeldt, yaptığı açıklamalarda Erdoğan ile birçok konuda hemfikir olduklarını kaydetti. İsveç ile Türkiye arasında yakın ilişkiler bulunduğunu belirten Reinfeldt, "Birçok İsveçli firma Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Ayrıca Türkiye turizm konusunda da İsveç için de çok önemli bir ülke. Her yıl 400 bin İsveçli, Türkiye'ye tatile gidiyor. İsveç'de de 100 bin Türk asıllı yaşıyor" dedi.

Türkiye'nin 70 milyon nüfusu olan ve yüzde 7 ile yüzde 7.5 büyüme hızını yakalamış bir ülke olduğunu kaydeden Feinfeldt, şunları söyledi:

"Erdoğan ile küresel iklim değişikliğinden büyüyen ekonomi, enerji arzı ve AB üyeliği gibi konuları masaya yatırdık. Türkiye'deki gelişmeler konusunda Başbakan beni bilgilendirdi. İsveç, Türkiye'nin AB üyeliğine tam destek vermektedir. 7 parti de bu desteğini sürdürüyor. İsveç olarak üyelik müzakerelerinde 35 müzakere maddesinin de açılmasını istiyoruz. Üyelik görüşmeleri sırasında düşünce özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması, 301. maddedeki değişiklik, azınlık hakları, Kürt meselesi ve Kıbrıs konuları önemli konular olarak duruyor."

Daha sonra Türk ve İsveçli basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Reinfeltd, AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla ilgili bir soruyu, "İsveç'de seçmen iradesi dışında bir yola başvurmak çok tuhaf karşılanır. Erdoğan geçen seçimlerde meşruiyetini çok iyi kanıtladı. Bundan sonra da kendisinden emin olmalı ve AB üyeliği konusunda kendinden emin ve yoluna cesur adımlar ile devam etmelidir" diye cevapladı.

İsveçli bir gazetecinin, Türkiye'nin üyeliği ile AB'ye ne gibi katkısı olacağının sorulması üzerine, şunları söyledi:

"70 milyon nüfusa sahip bir ülkeden bahsediyoruz. Şu an bu ülke, AB dışındadır. Bölge barışı, genişleme, İslam camiasıyla yakın ilişkiler ve ticaretin gelişmesi açısından Türkiye'nin AB'ye üye olduğunu düşünün. Din, Avrupa'da sınırlar çizen bir unsur olmamalı. İsveç de birçok Müslümanı ülkesinde barındırıyor. 2009 yılında AB'nin dönem başkanlığını üstlenmiş olacağız. Biz, üyelik konusunda elimizden geleni yapacağız."

PKK'nın bir terör örgütü olduğunu da kaydeden Reinfeldt, "Terör örgütü ile akıllı ve sağduyulu bir şekilde, aşırı güçlerin önünü keserek mücadele edilmeli" diye konuştu.

Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın, İsveç Başbakanı Frerdik Reinfeldt ile yaptığı görüşmesi sırasında İsveç'de yaşayan PKK terör örgütü yandaşları protesto gösterisi yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt'in onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

dunyabulteni

 



Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,776 µs