En Sıcak Konular

Perinçek'in 'sağ'ı gözdağı verdi!

2 Nisan 2008 20:36 tsi
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Tuğgeneral Servet Cömert, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i savunurken tüyler ürperten sözler söyledi... İP'li Cömert'in yaptığı tuhaf açıklamalar bir adım ötede...

İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Emekli Tuğgeneral Servet Cömert, Türkiye'nin bir takım özel kuvvetleri bulunduğunu ve gerektiğinde bunların devreye sokulduğunu belirterek, "Biz ihtiyaç duyduğumuzda özel kuvvetimizi de güzel kuvvetimizi de kullanırız." açıklamasını yaptı.

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek gözaltına alınmadan İstanbul'da yaptığı son basın açıklamasında, "Kıvrıkoğlu Veli Küçük'e 'özel kuvvet' kurma görevi verdi" açıklamasını yapmış, fakat haber Zaman gazetesinde yer alınca ertesi gün böyle bir şey söylemediğini iddia etmişti.

Partinin Genel Başkan Yardımcısı olan Cömert, bugün İP İstanbul Temsilciliği'nde basın toplantısı düzenledi. Kendisine yöneltilen "Siz o zaman görevdeydiniz, Kıvrıkoğlu'nun görevlendirdiği Veli Küçük'ün başındaki 'özel kuvvetin' görevi neydi ve nasıl bir özel kuvvetti bu?" sorusuna "Bu 'özel kuvvetler' Türkiye'de 1970'lerin başından itibaren o kadar çok çekiştirildi ve dillerde sakız oldu ki, çok çeşitli amaçlarla, istikametlerde ve çeşitli maksatlarla kullanılan bir birlik veya birimmiş gibi ifade edildi. Hatta bunu o dönemdeki Başbakanımız Allah Rahmet eylesin Bülent Ecevit'in de çok üzerinde durduğu bir konuydu.

Bildiğim kadarıyla 1960ların başlarından itibaren olan bir birimdir. Bu soğuk savaş döneminin seferi durumdaki ihtiyaçlarını dikkate alınarak oluşmuş bir birim. Ben kendim de o birimle ilgili eğitim aldım ve ne maksatla yapılandırıldığını da biliyorum...Özellikle şunu kesin olarak ifade ederim; biz de yoğun bir şekilde terörün başlamasından itibaren özel birliklerimizin amaçları farklı olarak teröre karşı kullanmak üzere sayıları çoğaltılmıştır. Ülkemizin Silahlı Kuvvetleri'nin bünyesinde elit personelden oluşturulan, eğitilen ve daha iyi savaşan iyi muharebe eden unsurlardır. Biz ihtiyaç duyduğumuzda özel kuvvetimizi kullanırız güzel kuvvetimizi de kullanırız. Bunun başkalarından izin alınacak şeyi de yok." şeklinde cevap verdi.

Cömert, "Tuğgeneral olduğunuz dönemlerde Veli Küçük'ü tanır mıydınız?" sorusu üzerine, "Ben Veli Küçük'ü tanımıyorum dersem yalan olur, ama aynı meslek mensubu içerisinde olan insanların bazı yerlerde karşılaşmaları mümkündür. Bir iki yerde karşılaştığımızı ve el sıkıştığımızı hatırlıyorum. Ama hiç sohbet etmedim, ne meslekte, ne de sonraki dönemde." ifadesini kullandı.

Perinçek'i savunmak için Sezer'i kullandılar

Doğu Perinçek ile Veli Küçük arasındaki ilişkiye dikkat çeken haberler İşçi Partisinde tedirginliğe sebep oldu. İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Servet Cömert, Perinçek'in Küçük'e hitaben kullandığı 'arzederim' ifadesini geçersiz kılmak için ilginç bir savunma yaptı. Cömert, Perinçek'in 'arz ederim' ibaresini Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e hitaben kullandığı iddia etti. İP'lilere göre, Sezer'e hitaben yazılmış metin, 45 dakikata üç defa aradığı için Veli Küçük'e gönredilmiş. Ergenekon terör örgütü çerçevesinde tutuklu bulunan Doğu Perinçek'i dün Genel Başkan Yardımcısı E. General Servet Cömert savundu. Kendisinin de emekli bir general olduğuna dikkat çeken Cömert, Perinçek'in askerlere karşı çok saygılı olduğunu iddia etti. Savunma hattını çok geniş tutan Cömer'te göre, 'Hedefte Türkiye var, Atatürk var, Ordu var, Yargı var, İşçi Partisi var. Hedefte ulusal devlet var, ulusalcılık var.' Cömert savunma yaparken isim vermeden başka adreslere de gönderme yaptı: "Dikkat buyurun; "Türk Ordusu suç örgütü" olarak gösterilmek isteniyor. Generallerle görüşmek suç gibi yansıtılıyor. Ben, şimdi bir siyasi parti mensubuyum diye, ömrümü geçirdiğim Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki silah arkadaşlarımla görüşemeyecek miyim?"

 

Zaman




Bu haber 791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,139 µs