En Sıcak Konular

El Kaide'nin İstanbul'da üstlendiği ilçe!

2 Nisan 2008 19:52 tsi
İstanbul polisinin dün gerçekleştirdiği El kaide operasyonunda yakalanan zanlıların verdikleri ifadeler ilginç gerçekleri de ortaya çıkarıyor.

EL KAİDE'NİN İSTANBUL MERKEZİ: BAYRAMPAŞA
Polis kaynaklarından edinilen bilgilere göre, 45 kişinin gözaltına alındığı operasyonun İstanbul ayağının ağırlıklı olarak Bayrampaşa ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde gerçekleştirildiği, zanlıların yarıdan fazlasının Bayrampaşa'da yakalandığı öğrenildi.

APARTMAN BODRUMLARI TEŞKİLAT MERKEZİ
Örgüt üyelerinin yeni bir yapılanma içinde olduğu ve apartman dairelerinin bodrum katlarını 'salon' olarak kullanıldığı öğrenildi. Ayrıca gözaltına alınan ve yeni yapılanmada lider konumunda bulunan H.B. isimli zanlının, şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan suikastına bizzat karışan ve daha sonra Adana'da öldürülen Hacı B.nin oğlu olduğu ortaya çıktı.

İstihbarat ve terör birimlerinin uzun süreli takibinin ardından İstanbul, Gaziantep, Konya ve Hatay şehirlerinde gerçekleştirilen operasyonda örgütün yönetici kadrosunun, Türkiye'de yeni bir yapılanma içinde olduğu ve sansasyonel eylemler gerçekleştirmeyi amaçladıkları ileri sürülüyor.

45 KİŞİDEN 31'İ YÖNETİCİ KONUMUNDA
Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda 45 kişi gözaltına alınırken bu kişilerden 31'inin örgütün yeni yapılanması içinde bulunan yönetici konumunda oldukları belirlendi. İstanbul'daki örgüt üyelerinin yurt dışı bağlantılarını da çözen polis, zanlıların özellikle Suriye olmak üzere Afganistan ve Pakistan'a sık sık gidip geldikleri ve buralarda görüşmeler yaptıklarını belirledi.

ANTEP BASKINININ İNTİKAMINI ALMA PLANI YAPIYORLARDI
Örgüt militanlarının evlerinde yapılan aramalarda ise çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Yapılan incelemelerde bulunan dokümanlardan yola çıkılarak 3 bin dernek, vakıf ve sivil toplum kuruluşu ile ilgili bilgi toplandığı ve fişleme yapıldığı belirlendi. Öte yandan terör örgütü mensuplarının Ocak ayında Gaziantep'te meydana gelen hücre evi baskının intikamını almak için eylem hazırlığı yaptığı öğrenildi. Eylemin polis birimlerine yönelik olacağı ve patlayıcı yüklü araçlar ile saldırı planlandığı belirlendi.

GAFFAR OKAN SUİKASTINA KATILMIŞ
Bununla beraber örgütün Türkiye'deki yapılanması içinde yönetici konumunda bulunduğu iddia edilen Halis B. isimli zanlının babası Hacı B.'nin Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan Suikastına bizzat katılan kişilerden biri olduğu ortaya çıktı.

8sutun



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,567 µs