propoganda savaşı! | " /> propoganda savaşı! | "/>

En Sıcak Konular

Suriye ile İsrail arasında propoganda savaşı!

2 Nisan 2008 19:32 tsi
Suriye ile İsrail arasında propoganda savaşı! Suriye, İsrail'in saldırma ihtimaline karşı askeri hazırlıklara başlarken, İsrail de, halka gaz maskesi dağıtacaklarını açıkladı.

Suriye ile İsrail arasındaki propoganda savaşı hız kazandı. İsrail, gelecek seneden itibaren sivillere gaz maskesi dağıtımına başlayacağını duyururken, Suriye'de ise olası bir ani İsrail baskınına karşı askeri hazırlıklar sürüyor.

İsrail, gelecek seneden itibaren sivillere gaz maskeleri dağıtmaya başlama kararı aldı. İsrail radyosunun haberine göre, İsrail bu kararı, herhangi bir konvansiyonel olmayan silahlarla saldırı ihtimaline karşı aldı.


İsrail acil servisler sorumlusu General Zeev Zuckran, İsrail radyosuna yaptığı konuşmada, karar konusunda bir korkuya kapılmaya ihtiyaç olmadığını ve bu kararı almakla güvenlik durumunun bozulmaya başladığının anlaşılmaması gerektiğini savundu.

İsrailli yetkililer devamlı olarak İran veya Suriye'den konvansiyonel olmayan saldırı riski uyarısı yapıyor.

İsrail'de halka 1991 Körfez Savaşı sırasında gaz maskesi dağıtılmıştı. Dağıtılan bu gaz maskeleri 2006 sonlarında kontrol edilmek ve filtreleri değiştirilmek üzere toplanmıştı. İsrail medyasına göre, yetkililer gelecek hafta büyük çapta sivil savunma tatbikatı yapmaya hazırlanıyor. 6 Nisan'da başlaması planlanan tatbikat, konvansiyonel ve konvansiyonel olmayan füze saldırıları ihtimalleri üzerine gerçekleştirilecek. İsrailli yetkililer, tatbikatların, düşman füzelerinin vurduğu şehirlerin boşaltılmasında acil servislerin çalışmalarının test edileceğini kaydettiler. Tatbikatlar Ulusal Acil İşler Yönetimi (UAY) tarafından organize edildi. UAY 2007'de bir yıl önceki İsrail'in Lübnan'da Hizbullah yenilgisi sonrasında kuruldu. Savaş sırasında Hizbullah, İsrail'e 4 bin 500 roket ateşlemişti.

İsrail'in bu açrklamalarına karşın, Suriye'den de İsrail baskınlarına karşı her an hazırlıklı olmak için çalışmalar yapıldığı haberi geldi. Londra'da yayımlanan El Kuds El Arabi Gazetesi'ne göre, Suriye, şu anda geniş çaplı bir İsrail saldırısına karşı hazırlık yapıyor. Gazete, Suriye'nin, İsrail ordusunun kuzey sınırı boyunca hareketlerini büyük dikkatle takip ettiğini de belirtti.
Gazeteye göre, Şam, ayrıca İsrail basınındaki İsrail Silahlı Kuvvetleri yetkililerince atfen verilen haberleri ve açıklamaları da izliyor. İsrail yönetimi geçen hafta Suriye ve Hizbullah hakkında geniş kapsamlı raporlar yayımlamıştı.

SURİYE YEDEKLERİ ASKERE ÇAĞIRDI


Alınan son bilgilere göre, Suriye yedekleri de muhtemel İsrail saldırısına karşı hazırlıklı olmak amacıyla askere çağırdı.

Suriye, ülke topraklarına gelebilecek saldırılara karşı alarmda beklerken Suriye ordusu ise geniş kapsamlı tatbikatlar yapmaya çalışıyor.

İSRAİL SAVAŞ PLANLARI YAPMIŞTI

Suriye ile savaş senaryoları üzerine yoğunlaşan İsrail hükümeti bir kaç gün önce, bu amaçla yerel yönetimlere "savaş planlaması" ile ilgili bir doküman dağıtmıştı. Bu dökümanlarda, Suriye ile gelecekteki muhtemel bir savaşta, yerel yönetimlere, neler olabileceği konusundaki tahminlerle ilgili bilgi vermeyi amaçlarken İsrail, Suriye'nin uzun menzilli füzelerini kullanması durumunda, halihazırda 200 kişinin ölmesi dahil, 3.300 zayiat verileceği tahmininde bulunuluyordu. Planda ayrıca, "Suriye'nin kimyasal savaş başlıkları kullanması halinde, İsrail'in insan zayiatı 16.000 kişiye kadar yükselebilecek; 200 binin üzerinde kişi evsiz kalacak ve tahminlere göre, 100 bin kişi, ülkeyi terk etmenin yollarını arayacak" şeklinde iddialar yer alıyordu.

BARAK KUZEY SINIRINI TEFTİŞ ETTİ

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ile Genelkurmay Başkan Yardımcısı Dan Harel de diğer bazı komutanlarla birlikte dün kuzey sınırı boyunca teftişlerde bulunmuştu.

dunyabulteni



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,394 µs