En Sıcak Konular

Atatürk'ün gölgesi, Allah'ın mucizesi

2 Nisan 2008 18:11 tsi
Atatürk'ün gölgesi, Allah'ın mucizesi Ardahan'da bir dağın gölgesi Atatürk Silüetine benzeyince ot bitmeyen çorak arazi milli park oldu. Aziz Nesin'lik hikayeyi meclis tutanaklarından okuyun.

"- Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’ün; Atatürk Millî Parkı Kanunu Teklifinin (2/159) doğrudan gündeme alınmasına ilişkin önergesi (4/120)
...
BAŞKAN - Sayın Öğüt ve Sayın Mehdi Eker’in söz talepleri var. Buyurun Sayın Ensar Öğüt. (CHP sıralarından alkışlar)

ENSAR ÖĞÜT (Ardahan) - Sayın Başkan, değerli milletvekili arkadaşlarım;
...
Arkadaşlar, Ardahan Damal İlçesi Yukarı Gündeşler Köyünde oluşan Atatürk siluetiyle ilgili vermiş olduğum kanun teklifine gelince: Saat 18.00 sularında güneş batarken Atatürk’ün silueti dağların gölgesinden oluşuyor; böyle bir manzara oluyor. Bu, Allah’ın bir mucizesi, Türkiye coğrafyasına vermiş olduğu bir hediyedir. Böyle bir coğrafyada devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu müstesna insanın siluetiyle oluşan doğa harikası olan bu muazzam tabloyu yaşatmak için ve dünyanın sekizinci harikası yapabilmek için, bu kanun teklifim için, yani o bölgenin bir millî park olması, yaşatılması, tanıtılması ve korunması ve o bölgeye turizmin gelmesi için, kalkınması için kıymetli oylarınıza ihtiyacımız vardır. Ben, burada, Sayın Orman Bakanına ve AK Parti Grubuna da teşekkür ediyorum; çok olumlu yaklaşım da bulundular. Değerli arkadaşlar, yalnız, ben bir şey söylemeden geçmeyeceğim. Gazetede haber çıktıktan sonra Amerika’dan bana bir mektup geldi. Nebahat Ölçer diye bir hanımefendi bir mektup gönderdi, şöyle yazıyor, bunu okumak istiyorum:

“Sayın Ensar Bey, temsilcisi olduğunuz bölgedeki Atatürk mucizesini gazetelerden okuduk. Bu muazzam olay, Allah’ın Ardahan’a verdiği fevkalade büyük bir hediye ve ilahî bir nimettir. Dünyanın hiçbir yerinde hiç duyulmamış ve görülmemiş, insan eliyle yapılması imkânsız muazzam bir olay ve kıymetine paha biçilmeyecek, rakam konulmayacak kadar değerli, şimdiye kadar kimsenin ele almadığı, normal zannettiği bu olayı, ilk defa siz gördünüz, öncülük ederek bugün gündeme getirdiniz. Ben, gerçi -Türk kendisi- bunca yıldır gelmedim; ama, eğer Atatürk’ün siluetinin olduğu bu yerde konaklamalar varsa, oteller varsa, dünyanın öteki ucundan Ardahan’a gelmeye hazırım; benimle beraber de binlerce insan gelecek.

“Değerli arkadaşlar, dünyanın sekizinci harika tablosu olan bu muhteşem tabloyu, bugün Atatürkümüzün ölüm yıldönümü nedeniyle takdirlerinize arz ediyor ve kıymetli oylarınıza ihtiyacımız olduğunu söylüyor, hepinize saygılar sunuyorum.

(Alkışlar) BAŞKAN - Teşekkür ederim Sayın Öğüt.

Diyarbakır Milletvekili Sayın Mehdi Eker; buyurun. (AK Parti sıralarından alkışlar) MEHMET MEHDİ EKER (Diyarbakır) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Ardahan Milletvekili Sayın Ensar Öğüt ve arkadaşlarının, (2/159) esas numaralı Atatürk Millî Parkı Yasası Teklifinin, İçtüzüğün 37 nci maddesine göre, doğrudan gündeme alınmasına ilişkin önergesi üzerinde şahsım adına söz almış bulunuyorum; bu vesileyle, Yüce Heyetinizi saygıyla selamlarım.

..

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; bu çerçevede, günümüze kadar 33 adet millî park, 17 adet tabiat parkı, 35 adet tabiatı koruma alanı ve 102 adet tabiat anıtı yukarıda açıkladığım usul ve prosedürlerle belirlenerek ilan edilmiştir. Esasen, bugüne kadar millî parklar için özel yasa düzenlenmesine de ihtiyaç duyulmamıştır; çünkü, prosedür, ilgili yasada açık ve net olarak belirtilmiştir. Ancak, bununla birlikte, CHP’li arkadaşlarımızın Ardahan’da bir millî park kurulmasına dair teklifini, biz, iyi niyetle değerlendirdiğimizi ifade ediyor ve bu önergenin lehinde oy kullanacağımızı belirtiyorum; bu vesileyle, Yüce Heyetinizi saygıyla selamlıyorum. (Alkışlar)

BAŞKAN - Teşekkür ederim Sayın Eker. Önergeyi oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Teşekkür ederim. Kabul etmeyenler…  Önerge kabul edilmiştir."



Bu haber 11,644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,859 µs