En Sıcak Konular

BBP Lideri ‘Hayır’ oy’u verecek

2 Nisan 2008 15:22 tsi
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye’nin önümüzdeki günlerde ekonomik krizle karşılaşacağı kaygısını dile getirerek, Sosyal Güvenlik Yasasına ‘Hayır’ oy’u vereceğini söyledi

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu’yu parti genel merkezindeki kabulünde, AKP’nin kapatılma davasını ve Sosyal Güvenlik yasa tasarısını değerlendirdi.
Yazıcıoğlu, Türkiye’de gerilimi tırmandırmanın, bir tarafta terörle mücadeleyi zaafa uğratacağına diğer tarafta da ciddi ekonomik krizlerle karşı karşıya kalmasına neden olacağına işaret etti. Yazıcıoğlu, “Bu yönde ciddi kaygı duyuyoruz” dedi.

Amerika’dan başlayıp bu tarafa doğru gelen ekonomik krizin Türkiye’yi vuracağını belirten Yazıcıoğlu, “Bugün ekonomik krizin öncü depremlerini yaşıyoruz ve dalgalar giderek sahillerimizi vuruyor. Bunun bir tusunamiye dönüşmemesi için, siyasi istikrarın korunmasına ve Türkiye’de sorunların demokrasi ve hukuk kuralları içerisinde çözülmesine özen göstermemiz lazım” diye konuştu.

Türkiye’yi sert viraja giren bir arabaya benzeten Yazıcıoğlu, “Bu sert virajda hep beraber bu araba virajdan devrilmeden çıkacak mı çıkmayacak mı kaygısını taşıyoruz. Temenni ediyorum ki Türkiye, daha derin istikrarsızlıklara düşmeden bu krizleri de atlatsın. Türkiye’nin asıl gündeminde olması gereken konular, vatandaşımızın, terör, işsizlik, yoksullaşma, üretim darlığı, kayıt dışılık sorunlarıdır” dedi.

Yazıcıoğlu, AKP’ye açılan kapatma davasına ilişkin son gelişmeleri de değerlendirdi. Çözümün Meclis’te sağlanmasından yana olduklarını belirten Yazıcıoğlu, “İktidar partisinin anayasa değiştirme yaklaşımı kendi bileceği bir iş, fakat muhalefetle uzlaşarak daha geniş ihtiyaç olan demokratik anayasa değişikliklerine gidilmesinin daha faydalı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Yazıcıoğlu, BBP olarak, tavırlarını şu sözlerle açıkladı: “Terör ve şiddeti siyasetin aracı olarak kullanan bir parti örgüt sayılır ve kapatılır. Onun dışında, siyasi partilerin siyasi söylem ve eylemlerinden dolayı kapatılması demokratik ve doğru değildir. Bu usul, üslup ve yapı mutlaka değişmelidir. Bizim bunu süratle değiştirmemizin yolu Türkiye’yi gerçek anlamda çoğulcu demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne dayanan bir sisteme kavuşturmaktan geçiyor. Dün ve bugünkü iktidar, bu temel düzenlemeleri yapmadılar. Halka gerçek anlamda iradesini kullanma imkanı vermediler. Kendileri için ihtiyaç olan düzenlemeleri yaptılar. Türkiye, coğrafyasında önder bir ülke konumuna gelme imkanına sahipken, kendi iç sorunlarıyla uğraşan, önüne konan gündemleri takip eden ve ayakta kalmaya çalışan bir ülke konumuna geldi.”

Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı

Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısının Türkiye’nin açıklarını kapatmaya yeterli olmadığını kaydeden Yazıcıoğlu, “hayır” oyu kullanacağını açıkladı.
Mevcut tasarının kazanılmış hakları geri aldığını ve çalışanlara kaldırılamayacak yükler getirdiğini ifade eden Yazıcıoğlu, “Türkiye’de özellikle dar gelirli kesimlerin külfetini artıran tasarı, sorunlara çare olmayacak. İstatistiki verilere bakıldığında sosyal güvenliğe en az pay ayıran ülkenin yüzde 16 ile Türkiye olduğu görülüyor” dedi.
Yazıcıoğlu, şöyle devam etti: “Bu getirilen yasa tasarısı, sosyal güvenlik açıklarını tamamen işçi, memur ve emekçi kesimden kesilen sosyal güvenlik kesintilerinin azlığına ve çalışanların emeklilik sürelerine bağlıyor.

MEZARDA EMEKLİLİK

Yeni tasarı, vatandaşımıza öl, öldükten sonra iyi bir mezar yapılsın sana, hatıraların iyi yaşatılsın demektedir. Çıkarılan yasadan şu anda çalışanların etkilenmeyeceğinin söylenmesi de buldozer getiriyorum, ama size değil, sizin çocuklarınıza ve torunlarınıza demektir. Oysa, hepimizin mücadelesi gelecek nesillerimize iyi bir Türkiye bırakmaktır. İktidar bugünküleri oyalamak suretiyle gelecek nesillere mezarda emeklilik getiriyor. Bunu kabul etmiyoruz. Sosyal güvenlik tasarısına BBP olarak hayır oyu vereceğiz.”

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu ise, bazı çevrelerin laikliği İslam dininin rakibi olarak göstermeye çalıştığına işaret etti. Başoğlu, “Laiklik ne kadar güçlenirse İslam dini o kadar çok zayıflayacak anlayışından hareket etmektedirler. Bu düşünce doğru değildir” dedi.
Sosyal Güvenlik yasa tasarısında yapılacak değişiklikten sonra kıdem tazminatının gündeme geleceğine işaret eden Başoğlu, hükümetin “benim yaptığım doğrudur” anlayışından artık vazgeçmesi gerektiğini söyledi.


Haber7
 



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,683 µs