En Sıcak Konular

Abdullah Gül, 1 Mayıs İçin Devrede

2 Nisan 2008 13:28 tsi
Siyasi parti liderleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül İstanbul'da da DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, DİSK Genel Başkanı Süleyman çelebi ile Konrad Otel'de yaklaşık yarım saat görüşme yaptı. Görüşme sonrasında Çelebi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Görüşme talebinin Cumhurbaşkanı Gül tarafından geldiğini belirten Çelebi görüşmede Türkiye'nin tüm sorunlarını, kutuplaşmayı, gerilimi ve yaşanan bütün süreçlere ilişkin uzun bir değerlendirmede bulunduklarını ifade etti. Çelebi Anayasa değişikliğinin gündeme getirilişi konusunda da görüşlerini Gül'e aktardıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Sendikal haklar ve özgürlükler dahil olmak üzere 1 Mayıs kutlaması da dahil birçok konuyu konuştuk. Özgürlüklerin yalnız bir konuya indirgemenin doğru olmadığını yalnız özgürlüklerin bir siyasi partiye yönelik olmaması gerektiğini, Türkiye'nin tüm alanlarında özgürlüklerin, demokratikleşmenin yapılması gerektiği konusunda irademizi söyledik.” .
Çelebi, bir yanda AKP'nin kapatılma davası bir yanda da sendikaların kapatılmasının gündemde olduğunu belirterek “Anayasa değişikliğinin parti kapatılmasına 'kendisine af çıkarılıyor' gibi algılanabilecek bir düzenleme yerine Anayasanın bütününü kaplayan bir düzenlemeye, 12 Eylül'ün ortadan kaldırdığı sendikal hak ve özgürlükler ile ilgili değişikliklerin de yapılması gerektiğini söyledik” diye konuştu.

Abdullah Gül'ün sadece önerdiklerini dinlediğini AKP'nin kapatılma davasına ilişkin herhangi bir görüş beyan etmediğini aktaran Çelebi görüşmede dün Ankara'da SSGSS yasa tasarısına yönelik yapılan eyleme polisin müdahalesini de doğru bulmadıklarını ilettiklerini kaydetti.

DİSK Başkanı Çelebi, Gül'ün daha önce “1 Mayıs'ın tatil olması” gerektiği yönündeki beyanını da hatırlattıklarını ifade ederek, Gül'ün bu konuyu Başbakan ile birkaç kez görüştüğünü bir daha görüşeceğini söylediğini aktardı.

Aktif Haber



Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,527 µs